Arbeidslogg: En trekasse blir til


Forumbrukeren Ivar Gjessing, kjent som I.A.G., laget et kabinett i tre for sin nye PC. Her følger et sammendrag av arbeidsloggen hans.

Artikkelen er i sin helhet skrevet av Ivar Gjessing.

Jeg har lenge hatt lyst til å bygge meg en ny PC. Dette av flere grunner; den gamle begynte å dra på årene, og jeg tenkte det hadde vært moro å bygge en selv. Og når man først er i gang med å bygge en PC, hvorfor ikke gjøre det helt fra bunnen av?

Jeg bestemte meg derfor for å bygge den i tre, nærmere bestemt "hobbyplater". Tre er jo et utrolig praktisk materiale, man kan bore, skru, frese, sage og hamre i det, og tilpasse det til det man vil. Dessuten ser det tøft ut, og det er jo en bonus.

Nå skal det også nevnes at jeg ikke har bygget noen PC fra bunnen av før. Jeg har bare mekket en hel del på den gamle, men stort sett nyttige ting som skifting av komponenter, og lite casemodding og lignende. Jeg har heller ikke noen større snekkererfaring, har bare snappet opp litt her og der, så dette kunne bli et interessant prosjekt.

Sommeren 2006 bestemte jeg meg for at dette skulle gjennomføres. Jeg begynte å kikke litt rundt etter hardware etter sommerferien. Det har jo ingen hast, bare det blir ferdig til jul, tenkte jeg den gangen. Jeg brukte derfor god tid på å bestemme meg for deler, og fikk ikke bestilt dem før i november samme år.

Jeg har ikke angret på at at jeg brukte mye tid på å finne deler, på den måten ble det ingen dårlige kjøp.


Jeg lagde så en kjapp skisse av det hele i SketchUp, som vist ovenfor. Skissen er speilvendt i forhold til resultatet, grunnet ombestemmelser. De to viftene i bunnen skal suge inn luft, og den i toppen, samt PSU-en, blåser ut.

Denne artikkelen er hovedsaklig et sammendrag (tro det eller ei) av arbeidsloggen, så hvis du vil få med deg alt, kan du like gjerne gå til arbeidsloggen og lese den i stedet. Jeg kommer også til å vise til ulike deler av arbeidsloggen der det kan ha noe for seg å lese i den.

Les videre for resten av detaljene!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen