Arbeidsflyt for fotografer

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det å ha en god arbeidsflyt er en viktig del av hverdagen til fotografer. Gode rutiner gjør at man kan arbeide mer effektivt, og dermed levere det ferdige produktet til kunden så raskt som mulig. Men hvordan jobber egentlig en profesjonell fotograf?

Fotograf Chase Jarvis viser frem sin arbeidsflyt.
Fotograf Chase Jarvis viser frem sin arbeidsflyt.

Når man jobber som fotograf består arbeidsdagen av mye mer enn bare å ta bilder på location. Hva som skjer i prosessen etter bildene er tatt er vel så viktig.

Fotografen Chase Jarvis har laget en video som viser hvordan han jobber fra fotoshoot til produktet er ferdig levert til kunden.

Etter at fotograferingen er over blir bildene overført fra minnekortet til to eksterne harddisker som speiler hverandre, slik at alle bildene blir dobbeltlagret. Bildene blir ikke kopiert direkte over til harddiskene, men blir lagret gjennom Aperture 3, slik at bildene får en form for organisering.

Det viktigste i arbeidsflyten til Jarvis er backup, backup og backup
Det viktigste i arbeidsflyten til Jarvis er backup, backup og backup

Tilbake på hotellrommet ser man gjennom bildene, og de beste bildene blir merket. Bildene går deretter gjennom enda en dobbeltkopiering, og de to diskene blir lagret på hvert sitt hotellrom, for sikkerhets skyld.

På kontoret blir bildene lagret på en hovedserver, som består av 16 forskjellige disker som kan gjenskape innholdet på en disk om den blir ødelagt. I tillegg lagres hvert enkelt fotoshoot på enda en ekstern harddisk som lagres på et hemmelig sted.

Det siste leddet i arbeidsflyten er redigeringen av bildene før bildene sendes til kundene i ønsket format. Bildene blir hentet ut fra serveren og lagres lokalt på pcen de skal redigeres på. Alt av endringene på rådataen blir lagret et annet sted, slik at originalfilene forblir urørt.

Det siste leddet i arbeidsflyten.
Det siste leddet i arbeidsflyten.

Når man jobber som fotograf er det viktig å ha gode rutiner for å kunne jobbe effektivt. Man trenger kanskje ikke ha en like omfattende prosess som Jarvis med ekstremt mange backuprutiner, men man kan kanskje plukke opp et tips eller to i videoen under.

Les også: Siljes fotoeksperimenter
Les også: Photoshop CS5 oppdateres

Les også: Et møte med Philip Bloom


Kilder:
blog.chasejarvis.com
http://feber.se

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen