Aprilspøk fra Mobilen.no

I dag serverte Mobilen.no sine lesere en historie som dryppet av juks og bedrag. Anledningen var selvsagt at vi skrev første april, dagen som er viden kjent for sin upålitelighet, om vi kan tilkjenne en dato den slags kvaliteter.

Påstanden vi serverte våre lesere var at det under helt spesielle væromstendigheter er mulig å ta inn mobilsamtaler i metallgjenstander. Utgangspunktet var historien om Pernille på 14 år som plutselig hadde hørt en fremmed mannsstemme i sin egen munnhule, og det ble ikke bedre da Telenor kunne fortelle at deres kunder har rapportert om fremmede stemmer i alt fra fiskestenger til hundelenker. For Pernilles del var det tannreguleringen som hadde fanget inn GSM-signalene, hevdet vi.

Netcom fikk gleden av å servere den nokså utrolige forklaringen om spesielle magnetiske forhold i atmosfæren som kan skape ideelle forhold for fenomenet som er så sjeldent at det ikke engang har et navn - vi omtalte det bare som "samtaler i løse lufta".

Både Netcom og Telenor var innforstått med vår lille bløff, og begge selskapene var sporty nok til å være med og tilføre spøken vår en smule faglig tyngde da vi ba dem om det.

Vi vet ikke hvor mange som eventuelt gikk på aprilspøken vår, men én leser var i hvert fall svært tydelig i sin kommentar under artikkelen. Han eller hun skrev: DETTE ER VEL EN APRILSPØK!

Ja, kjære leser, det var nettopp det det var.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen