Aprilspøk: Cell-prosessoren i tidenes stue-PC


Tidlig utgave av HTPC-en fra Synnex

 

Aprilspøk: Dette var årets 1. aprilspøk her på Hardware.no.

Den taiwanske produsenten Synnex Technology er foreløpig ukjent her til lands, men det kan endre seg raskt. I løpet av våren kommer nemlig selskapet med en svært spennende boks, som passer perfekt til stuebruk.

Nettstedet DigiTimes brakte først nyheten om maskinen, som kort tid etter publisering ble trukket tilbake. Grunnen kan man bare spekulere i, men fra enkelte hold hevdes grunnen å være press fra IBM.

Kraftig Cell-prosessor
Mest oppsiktsvekkende med stue-PC-en fra Synnex er kanskje bruken av IBMs nye Cell-prosessor. Dette er samme prosessor som blant annet Playstation 3 vil benytte seg av. I dette tilfellet skal det være snakk om en 4 GHz Cell-prosessor med fire vektorenheter, som ifølge produsenten skal tilby en ytelse som langt overgår alt på dagens marked. Prosessoren kan oversette til og fra x86-kode, slik at nærmest all tenkelig programvare kan kjøres på boksen.

Til tross for lovnader om heftig ytelse, skal boksen være svært støysvak (~19 dbA). Kun én 80 mm-vifte (1700 rpm) er på plass og sørger for kjøling av komponentene. Ustrakt bruk av heatpipes og perforeringer gjør sitt til at kraftigere kjøling ikke er nødvendig.

Playstation-kompatibel
Siden boksen benytter seg av Cell-prosessoren, blir den også fullstendig kompatibel med alle Playstation-spill på markedet, både dagens Playstation 2 og kommende Playstation 3. Ifølge produsenten jobbes det også med å få på plass støtte for spill fra Nintendo- og Xbox-konsollene, noe som ikke er helt utenkelig tatt i betraktning IBMs samarbeid med disse.

Det er foreløpig ukjent nøyaktig hva salgs konfigurasjon HTPC-en vil komme med. Likevel tyder det meste på at en variant av GeForce 6600 GT-brikken tar seg av grafikken, mens harddisken skal være på 400 GB og ha SATA2-grensesnitt.

DAB-radio
En "slim-line" DVD-brenner/spiller er på plass, som støtter alle mulige formater, inkludert DVD-RAM-plater og ikke minst lydformatene DVD-Audio og SA-CD. Radio med DAB-støtte er også innebygget.

Boksen får ellers alle tenkelige tilkoplingsmuligheter, inkludert blant annet:

  • Doble analoge TV-tunere
  • Doble digitale DVB-T-tunere
  • Trådløst nettverk (802.11g)
  • Gigabit nettverk
  • Firewire 800 og USB 2.0
  • Bluetooth
  • DVI, D-sub, S-video, komponent, SPDIF (RCA og optisk)

I tillegg vil man få med en fjernkontroll og et mini-tastatur med innebygget avtagbar mus.

Boksen kommer i enten sølv eller sort utførelse, og den endelige versjonen skal være utstyrt med en oversiktlig OLED-skjerm. De strategiske målene er 430 mm x 90 mm x 430 mm (BxHxD).

Pris og tilgjengelighet
Nest etter spesifikasjonene, er det mest oppsiktsvekkende ved denne stue-PC-en prisen. Veiledende pris er nemlig satt til $899, som overført til norsk betyr ca 5500 kroner. Spørsmålet er om boksen blir like billig når den eventuelt kommer hit til lands, som foreløpig er usikkert. Det er lov å håpe!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen