TEST: Apps til bilnavigasjon

Test Apps til bilnavigasjon

GPS-mobilen er din beste kartleser

For 65 kroner kan du få en suveren navigasjonsløsning.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Navdroyd

Pris: 38,92
Kart: Verden
Størrelse: App 4,5 MB / Norgeskart 19 MB
Sosial integrasjon
Nettsøk:
Fotoboksvarsling:


dsad
+ Billig

dsad
- Mangler norsk språk
- Knotete å bruke
- Fungerer ikke i tunnel

Last ned på Android

Navdroyd

Navdroyd er enkel å installere, men den er knotete i bruk. Innstillingene er kronglete, og det er også menyen som lar deg søke opp destinasjonen du skal til.

Her må du gå manuelt inn i "Cruise Mode" for å få opp den vanlige turn-by-turn-navigeringen. Det virker litt snodig å måtte navigere seg manuelt til den delen av appen som inneholder hovedformålet med den. I så godt som alle de andre appene i denne testen havner vi automatisk i navigasjonsmodus straks etter at vi har valgt destinasjon.

Krever stor skjerm

Selve navigasjonsvinduet er imidlertid ryddig og greit detaljert, men i stedet for å få opp informasjon over kartet, har Navdroyd bokser for informasjonen, som tar opp plass på skjermen. Kartet er klemt inn i øverste høyre del av skjermen. Dermed bør du ha en telefon med ganske stor skjerm for å få best opplevelse med denne løsningen.

Her er det ikke mulig å få hverken norske menyer eller norske instruksjoner underveis i kjøringen.

Fungerer dårlig i tunnel

Når vi kjører i tunneler med Navdroyd tror den plugselig at vi er midt inni skogen. Den simulerer heller ikke kjøringen din når du er inni en tunnel.

Navdroyd har ikke fotoboksvarsling, men den har en funksjon som skal varsle deg om at du kjører for fort. Vi fikk imidlertid aldri noen advarsel fra Navdroyd under testkjøringen, der Nokias Ovi Maps fra tid til annen ga lyd fra seg. Vi er altså litt usikre på hvor godt denne funksjonen virker.

Ndrive

Pris: 156 kroner
Kart: Norden
Størrelse:
Sosial integrasjon:
Nettsøk: Ja
Fotoboksvarsling: Ja


dsad
+ Brukervennlig
+ Fungerer i tunnel
+ Godt navigasjonsbilde
+ Billig

dsad
- Ingen spesielle

Last ned på Android

Ndrive

Denne appen er enkel å sette opp, og den er enkel å bruke. Dette er også den eneste av appene som kommer med sitt eget tastatur under søkemodusen. Tastaturet har digre bokstaver, men mangler norske tegn. Her tar imidlertid en svært kompetent autofullfør over, så O vil stort sett alltid fungere fint som erstatning for Ø.

Det er viktig at det går fort å orientere seg på navigasjonsskjermen mens du kjører. I Ndrives navigasjonsvindu får du greit med informasjon og det går raskt å orientere seg i den. I utgangspunktet får du visning av neste manøver, hvor lang tid det er til du kommer frem, og antall kilometer som er igjen.

Sving til høyre

Ndrive maser litt underveis og vi oppfatter at den enkelte steder ber deg om å svinge til høyre eller venstre, der andre apper ville sagt "hold til høyre" eller "hold til venstre". Dette gir grobunn for litt forvirring, men det er til å leve med og det blir nok fort en vane.

God i tunnnel

Denne appen simulerer tunnelkjøring uten problemer, og den gir lydvarsling før fotobokser. Fotoboksene får vi imidlertid ikke opp på skjermen i utgangspunktet.

Kartet er svært oversiktlig, men her får vi ikke noe 3D-visning eller annen form for illustrasjon av omgivelsene. Norsk språk får vi gratis gjennom en innebygget butikkløsning. Når du laster ned norsk stemme til navigasjonen, blir også menyspråket endret til norsk.

Billig og super

Til en rimelig pris gjør Ndrive det aller meste riktig. De trekkene vi har er forholdsvis små. Det går tross alt raskt å venne seg til at "ta til høyre" fra tid til annen betyr "hold til høyre". Foruten det er stemmeguiden blant de beste i testen.

Eget tastatur gjør den enkel å betjene i vindusruta - selv på mindre skjermer. Med gode søkeresultater, utmerket simulering av kjøring i tunnel, og problemfri fotoboksvarsling er dette en enkel topplassering for Ndrive.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen