(Bilde: Apple)

Apples utviklerbase er tilbake etter hackerangrepet

Etter én måned er alt tilbake.

Etter nesten fire uke med en eller annen form for nedetid, har Apple nå gjenopprettet samtlige deler av sin utviklerportal. Tilbake i juli ble de angivelig utsatt for et hackerangrep som tvang selskapet til å ta ned samtlige databaser og løsninger, samtidig som de ikke kunne garantere at personopplysninger ikke hadde kommet på avveie.

Siden den gang har selskapet jobbet med å overhale hele utviklersystemet på ny. Én etter én har de forskjellige tjeneste som portalen byr på blitt gjenopprettet, og i helgen kunne Apple endelig kunngjøre at alt var tilbake på plass:

– Vi er glade for å kunne fortelle at alle våre utviklertjenester er tilbake, skriver selskapet i en melding som ble sendt ut til utviklerne.

Viktig ressursside

Apples utviklersider er kort fortalt en stor ressursside for alle som ønsker å lage programmer til Apples produkter. Via denne siden får du tilgang til utviklerverktøy, dokumentasjon og utviklerutgaver til kommende versjoner av for eksempel programvarene OS X, Mavericks og iOS 7.

Nøyaktig hva som skjedde, og hvorfor Apple tok ned utviklersidene, har vært omdiskutert. Selskapet selv har vært åpne på at det var et alvorlig hackerangrep der noen forsøkte å få tak i navn, postadresser og e-postadresser på utviklerne.

Kort tid etter at nyheten sprakk stod imidlertid sikkerhetsforskeren Ibrahim Balic frem, og hevdet at det hele vare en stor misforståelse. «Angrepet» var angivelig hans verk, som et ledd av et legitimt forskningsarbeid på Apples sikkerhetsløsninger. Avisen The Guardian har imidlertid gått Balics påstander i sømmene, og funnet flere punkter som tilsier at hans påstander ikke er sanne.

Nøyaktig hva som har skjedd og hvorfor Apple måtte gå til det drastiske steget det er å ta ned hele portalen i så mange uker, er altså fortsatt noe ukjent.

Dette er ikke første gang Apple har blitt utsatt for hacking:
Mat Honan mistet hele livet sitt da iCloud-kontoen hans ble misbrukt »

(Kilde: Apple)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen