–Apples Touch ID blir dårligere over tid
Teknofil
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

–Apples Touch ID blir dårligere over tid

Teknoblogger sier han må scanne fingeren på nytt hver måned.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Fingerskannere er langt ifra noe nytt, og historisk sett har de hatt problemer med kort levetid. Da Apple introduserte iPhone 5S mente de at de hadde kontret den korte levetiden ved å bruke en safirglass over sensoren, som er omtrent umulig å ripe opp. 

Men, selv med et ekstremt herdet glass har flere brukere begynt å rapportere at sensoren deres blir stadig mer unøyaktig. Den fremtredende teknologibloggeren Dr. Drang skriver på bloggen sin at problemet har blitt så stort at han må nullstille fingeravtrykksdataen én gang i måneden for at sensoren skal fungere. 

Ikke safirglasset som feiler

På bloggen sin spekulerer Drang i at det neppe er riper i glasset som har skylden i de stadig dårligere leseresultatene. Han tror heller at Apple har programmert Touch ID feil, ved at den stadig samler inn ny data om fingeravtrykkene dine, noe som etterhvert korrumperer den opprinnelige dataen.

Derfor må han nullstille den hver måned, for at sensoren får begynne med blanke ark igjen, og lese fingeravtrykket på nytt. 

Påvirker ikke alle

Det var nettstedet Cult of Mac som først rapporterte om funnene til Drang, og kommentarfeltet deres er foreløpig veldig delt. Noen sier de ikke har opplevd noen feil, mens andre rapporterer de samme feilene som Dr. Drang sliter med. 

Har du iPhone 5S? Har du opplevd feil med fingersensoren? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

Touch ID er trygt, men kanskje ikke så trygt? 
Slik «hacket» han iPhone 5S »

(Kilde: Cult of Mac)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen