Logitech Create.
Logitech Create. (Bilde: Logitech)

Apples store iPad har allerede fått et nytt tastatur

Logitech er først ute med et tredjepartstastatur til iPad Pro.

For temmelig nøyaktig to måneder siden avduket den store utstyrsprodusenten Logitech et tastatur til det ennå ferske iPad Pro-nettbrettet, men uten å avsløre mange detaljer. Nå har selskapet omsider offisielt kunngjort iPad Pro-tastaturet sitt.

Tastaturet har altså fått navnet «Create», og blir det første tredjepartstastaturet til Apples nye kjempenettbrett.

Bakbelysning

Create kobles til nettbrettet via den nye «Smart Connector»-kontakten, som er en ny type, magnetisk kontakt som Apple har utviklet for å legge til rette for enkel og sømløs kommunikasjon mellom nettbrettet og tastaturet.

Logitech Create.
Logitech Create. Foto: Logitech

Kontakten benytter verken separat batteri, brytere eller Bluetooth, og benyttes for øvrig også av Apples eget iPad Pro-tastatur «Smart Keyboard».

Når de gjelder de tekniske spesifikasjonene til selve tastaturet byr det blant annet på bakbelysning som aktiveres automatisk idet man fester tastaturet til Smart Connector-kontakten.

1300 kroner hos Logitech

Ellers har modellen en såkalt «key pitch» på 19 millimeter. Key Pitch betegner avstanden mellom midten av én tast og midten av den neste tasten, og 19 millimeter tilsvarer omtrent den man finner på et vanlig PC-tastatur.

Tastaturet har også en kort nedtrykksavstand på 1,5 millimeter, og byr på flere iOS-relaterte spesialtaster, som hjemtast, lysstyrkejustering til skjermen, søk og kontrolltaster til medieavspilling.

Dimensjonene ligger på  315 mm x 230 mm x 19,9 mm, og vekten er på 725 gram. Når det gjelder prisen ligger denne på 150 dollar, cirka 1300 norske kroner, på Logitechs egen hjemmeside. Norsk pris og lansering er ikke kjent.

Vurderer du å kjøpe en iPad Pro? Dette er vårt førsteinntrykk »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen