Apples nye Macbook Pro med Retina-skjerm.
Apples nye Macbook Pro med Retina-skjerm. (Bilde: Apple)

Apples nye operativsystem tapper bærbare Mac-er for strøm

Batteritiden har gått ned for mange brukere.

For to uker siden ble Apples nyeste operativsystem, OS X Mountain Lion, lansert. For 140 kroner fikk Macen din en rekke nye og spennende funksjoner. Nå viser det seg at alt kan ha en bakside.

En rekke brukere melder, i Apples forum for brukerstøtte, at batteritiden på Macene har gått ned betraktelig etter at de installerte Mountain Lion. MacBook, MacBook Air, MacBook Pro og MacBook Pro med Retina-skjerm skal være rammet.

Nesten halvering

Flere av rapportene i supportforumet peker til at batteritiden har blitt nærmest halvert etter oppgraderingen.

Nettstedet Arstechnica.com har gjort en større sjekk av problemet på Apples bærbare flaggskip, den nye MacBook Pro med Retina-skjerm. Etter en rekke målinger kom de frem til at maskinen gikk fra å holde ut i åtte timer på batteriet, til bare fem.

Maskinen har med andre ord mistet nesten 40 prosent av sin originale batterikapasitet. På en 13-tommers MacBook Pro vi har her hos Hardware.no har vi også opplevd at batteritiden har gått ned etter oppgraderingen til det nye operativsystemet.

Problemer med sikkerhetsmuren?

Nøyaktig hva som er grunnen til at noen brukere opplever dette problemet er foreløpig ikke bekreftet. Enkelte har opplevd at litt småtriksing rundt i operativsystemet løser problemet.

Noe så enkelt som deaktivering eller ominstallering av nettskytjenesten Dropbox har fungert for noen. Andre har løst problemet ved å sette sikkerhetsmuren GateKeeper til laveste nivå, og reparere listene over diskrettigheter og tilgangskontroller.

Disse småtriksene har imidlertid ikke fungert for alle som opplever problemet. Men sammen kan de peke til at det er et problem med sikkerhetssystemet og sandkasse-teknologien som er bygget inn i Mountain Lions filsystem.

– Jeg kan bekrefte at dette definitivt er et problem med operativsystemet. Kundebehandleren jeg snakket med (hos Apple red. anm.) sa at en oppdatering vil komme via Mac App Store så snart de har klart å fikse problemet, skriver stevo_c i supportforumet.

Apple har foreløpig ikke bekreftet hverken problemet eller om det er en feilfiks på vei.

(Kilde: Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen