Apples nye operativsystem, OS X Mountain Lion.
Apples nye operativsystem, OS X Mountain Lion. (Bilde: Apple )

Apples nye operativsystem kommer i dag

Slik gjør du deg klar for lanseringen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I forbindelse med at Apple i går kveld annonserte selskapets resultater og salgstall fra forrige kvartal, bekreftet de også at det nye operativsystemet OS X Mountain Lion vil komme i dag.

– Vi har nettopp oppdatert MacBookene våre, vi vil lansere Mountain Lion i morgen (i dag red. anm.) og vi vil lansere iOS 6 til høsten, sa selskapets toppsjef, Tim Cook.

Apple følger da tradisjonen med å lansere sitt nye operativsystem dagen etter at kvartalstallene er presentert, slik de har gjort ved tidligere anledninger.

Bringer iOS og Mac OS sammen

Huskelapper, gjøremålsliste, talegjenkjenning, airplay, iMessage, varslingssenter, Game Center, dyp iCloud integrering og sikkherhetsverktøyet GateKeeper er noen av de over 200 nyhetene i det nye operativsystemet. Felles for mange av funksjonene er at de de bringer operativsystemet for den bærbare maskinen din, tidligere Mac OS X, nærmere iOS, i OS X Mountain Lion.

Vi har lekt oss med operativsystemet de siste seks månedene, og skrevet en rekke sniktitter. Du finner alle sammen på denne siden.

Ikke alle får det

Det er forventet at Mountain Lion vil bli tilgjengelig i Mac App Store i ettermiddag eller i kveld, norsk tid. Om du har planer om å kjøpe det nye systemet i kveld, bør du bruke litt av tiden frem til da for å sjekke om maskinen din faktisk støtter nye OS X.

Vi har skrevet en lenger miniguide som forteller deg hvilke maskiner som er støttet, og hva du må gjøre for å forberede maskinen din på det nye operativsystemet.

Gjør klar Mac-en din her »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen