iPad Pro.
iPad Pro. (Bilde: Apple)

Apples gigantiske iPad Pro har fått norsk lanseringsdato

Hold deg fast, dette blir ikke billig.

Den nye, store nettbrett-modellen iPad Pro var blant produktene som Apple forutsigbart nok dro sløret av under sitt store produktslipp i september. Nå har Apple omsider kunngjort den norske lanseringsdatoen og prisene til kjempe-nettbrettet.

iPad Pro blir tilgjengelig for bestilling på nett onsdag den 11. november, mens salget i butikkene vil starte senere i uken, men uten et konkret tidspunkt.

12 000 kroner for den dyreste

Prisen starter på 8990 kroner for Wi-Fi-utgaven med 32 GB lagringsplass, og øker til 10 490 kroner om du ønsker 128 GB i stedet. Den dyreste varianten koster 11 990 kroner, som gir deg 128 GB lagringsplass og Wi-Fi og mobildataforbindelse.

iPad Pro med Apple Pencil.
iPad Pro med Apple Pencil. Foto: Apple

Nettbrettene blir tilgjengelige i fargene gull, sølv og stellargrå. Det nye tilbehøret Smart Keyboard og Apple Pencil legges for øvrig også ut for bestilling den 11. november, og vil koste henholdsvis 1790 kroner og 1090 kroner. 

A9-brikke og fingeravtrykkleser

iPad Pro har en skjerm på 12,9 tommer med en oppløsning på 2732 x 2048 piksler, som gir en pikseltetthet på 264 piksler per tomme. Den byr på Apples nye A9-brikke, som først dukket opp i de nye iPhone 6S-telefonene, og har også en dedikert bevegelsesprosessor kalt M9.

Nettbrettet har ellers et iSight-kamera på 8 megapiksler og Apples fingeravtrykkleser Touch ID. De ytre dimensjonene til iPad Pro er på 305,7 mm x 220,6 mm x 6,9 mm. Vekten ligger på 713 gram for Wi-Fi-utgavene og 723 gram for versjonen med Wi-Fi og mobildataforbindelse.

iPad Pro har også allerede fått tilbehør fra andre produsenter: Logitechs «Create» blir det første tredjepartstastaturet til nettbrettet » 

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen