Slik ser angivelig iPhone 5SE, skal vi tro en video som nylig ble lagt ut på YouTube.
Slik ser angivelig iPhone 5SE, skal vi tro en video som nylig ble lagt ut på YouTube. (Bilde: M.i.C. Gadget/YouTube/Skjermdump)

– Apples nye mini-iPhone får samme innmat som toppmodellen

Slik blir trolig «iPhone 5SE».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det oppstår ofte rabalder på ryktebørsen når nye opplysninger om kommende Apple-produkter pipler opp til overflaten, og forvirringen rår også rundt den ryktede, nye iPhone-modellen. Nettstedet 9to5mac kan muligens nå bidra til litt klarhet om hva det er vi har i vente.

Kilder som nettstedet har vært i kontakt med har nemlig delt noen nye opplysninger om den kommende modellen med det angivelige navnet «iPhone 5SE», som altså skal bli en ny 4-tommers modell.

A9-prosessor

iPhone 5SE blir en kraftig oppgradert utgave av iPhone 5S, her avbildet.
iPhone 5SE blir en kraftig oppgradert utgave av iPhone 5S, her avbildet. Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Ifølge kildene finnes det flere ulike prototyper av den nye iPhone-telefonen, hvorav noen byr på A8-brikken, mens andre skilter med A9-brikken, altså den samme som sitter i de nye iPhone 6S-modellene.

I den grad den nye telefonen kan kalles en oppgradering av den aldrende iPhone 5S, som har A7-brikken innabords, er det med andre ord tydeligvis snakk om en ganske solid oppgradering.

Det at iPhone 5SE trolig kommer med A9-brikken vil trolig også innebære at telefonen byr på muligheten til aktivere «hei Siri»-funksjonen, som gjør at du kan få stemmeassistenten Siri til å lytte bare ved å si et stikkord, uten behov for å strekke deg etter mobilen.

Opptil 64 GB lagringsplass

I tillegg til dette kunne kildene til 9to5mac også avsløre at iPhone 5SE vil bli tilgjengelig med enten 16 GB eller 64 GB lagringsplass. Ellers skal salget av iPhone 5S visstnok opphøre med lanseringen av den nye, oppgraderte modellen.

Tidligere rykter har for øvrig indikert at iPhone 5SE får en skjerm med såkalt 2,5D-utførelse og bue svakt ut mot kantene, samt samme fargeutvalg som iPhone 6S og iPhone 6S Plus, altså enten sølv, gull, stellargrå eller rosegull. Telefonen skal etter alt å dømme avdukes i mars.

Apple skal muligens lage sine egne VR-briller: Det tyder nye rykter på »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen