– Apples nettradio nærmer seg
(Bilde: iStockphoto/4504422)

– Apples nettradio nærmer seg

Signerer snart avtale med stort plateselskap.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det har versert rykter og spekulasjoner omkring en strømmebasert nettradio-tjeneste fra Apple en god stund nå, og omsider ser det ut til at tjenesten er nærmere å bli en realitet.

Skal signere avtale

Flere kilder som nettstedet The Verge har vært i kontakt med, skal nemlig ha bekreftet at Apples forhandlinger med det største plateselskapet, Universal Music, nå er inne i sin siste fase. Apple skal ifølge kildene signere lisensieringsavtalen med selskapet allerede neste uke.

Deretter skal et annet stort plateselskap, Warner Music, stå for tur. Apple skal også være i dialog med Sony Music Entertainment, men er angivelig ennå et stykke unna en avtale med dette selskapet.

Apples internettradio-tjeneste, som av flere medier er blitt gitt det passende navnet «iRadio», er ventet å bli lansert senere i år. Tjenesten vil etter all sannsynlighet ligne på Pandora, som sluttet å sende utenfor USA for flere år siden.

iTunes gir fordel

Pandora er likevel en veletablert internettradio med rundt 200 millioner brukere. Apple har imidlertid et stort fortrinn i form av sin populære iTunes-tjeneste, og av den årsaken er selskapets nye internettradio ventet å bli en arg konkurrent.

iRadio skal fungere som et supplement til iTunes ved at den gir brukere mulighet til å oppdage ny musikk, som igjen skal føre til flere nedlastninger fra iTunes. I tillegg skal tjenesten også gi reklameinntekter.

Opprinnelig skal Apple ha tilbudt plateselskapene 6 cent per 100 strømmede sanger, noe som tilsvarer rundt halvparten av det Pandora betaler. Ifølge kildene The Verge snakket med, vil Apple imidlertid ende opp med å betale omtrent det samme som konkurrenten.

Det er foreløpig uvisst om og når tjenesten også blir tilgjengelig i Norge.

Google har også tenkt å begynne med musikktjenester:
Selskapet har planer om å lansere to tjenester via YouTube og Google Play »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen