Apple Pay ser ut til å være den kontaktløse betalingsløsningen som er nærmest å slå gjennom i USA.
Apple Pay ser ut til å være den kontaktløse betalingsløsningen som er nærmest å slå gjennom i USA. (Bilde: Denys Prykhodov / Shutterstock.com )

Apples mobilbetaling begynner å ta av i USA

Dagligvarekjede har behandlet 150 000 transaksjoner over Apple Pay siden lansering.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Kontaktløs betaling av ymse slag er på vei. Her på berget er det kanskje Telenor og DNBs løsning Valyou som er mest kjent, men i USA er Apple en av de store aktørene som har satset hardt på mobilbetaling via NFC. Selv om det kan virke litt som om «betalingsrevolusjonen» går litt tregt har Apple Pay begynt å gjøre vei i vellinga i USA.

Det er New York Times som melder om at Apples betalingstjeneste nå begynner å ta av. Tjenesten støttes nå av rundt 90 prosent av de amerikanske kortleverandørene, og butikkjedene melder at tjenesten faktisk blir brukt.

150 000 transaksjoner på to måneder

Apple-sjef Tim Cook under lanseringen av iPhone 6 og Apple Pay i Cupertino tidligere i år.
Apple-sjef Tim Cook under lanseringen av iPhone 6 og Apple Pay i Cupertino tidligere i år.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Den amerikanske dagligvarekjeden Whole Foods skal ha behandlet 150 000 betalinger over tjenesten siden oktober. Nå sier ikke kjeden noe særlig om hvor mange transaksjoner de har mottatt totalt gjennom perioden, men det er verdt å få med seg at kjeden har 401 butikker. Det gir 374 betalinger per butikk, eller såvidt over seks transaksjoner per dag per butikk på de 61 dagene siden tjenesten ble lansert.

At det kan ha tatt noe tid før Apples nye produkter med støtte for tjenesten hadde funnet frem til tilstrekkelig antall hender er også moment her.

Seks transaksjoner om dagen er kanskje ikke så fryktelig imponerende, men samtidig bidrar også hurtigmatkjeden MacDonalds til å kaste lys over fremgangen. Der i gården skal Apple Pay-betalinger ha stått for halvparten av de kontaktløse betalingene i november. Litt avhengig av hvilke aktører MacDonalds støtter i tillegg til Apple Pay, kan det tyde på at iPhone-produsenten har kommet lenger enn mange andre på det amerikanske markedet.

Foreløpig utgjør kontaktløse betalinger en svært liten andel av det amerikanske markedet totalt, men analytikere New York Times har snakket med hevder at Apple Pay er den løsningen som har størst sjanse for å bli tatt i bruk av forbrukere.

Her kan du lese mer om alt Apple lanserte samtidig med Apple Pay.

(Kilde: blogs.nytimes.com, pymnts.com via bgr.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen