Dan Riccio og Craig Federighi har blitt forfremmet, og er nå de nyeste medlemmene i Apple-eliten. (Bilde: Hardware.no/Apple)

Apples maktelite får to nye medlemmer

Tim Cook løfter opp to nye sjefer, mens én forsvinner.

Apple gjør en liten rokering i toppetasjen i selskapet. I går ble gjort klart at Craig Federighi og Dan Riccio, to store navn i Apple-universet, blir opphøyd til SVP-status (Senior Vice President). Federighi vil ta ansvar for Mac-programvaren, mens Dan Riccio vil bli den nye sjefen for Apples maskinvare-avdeling.

Tar over for Mansfield

Riccio har lenge jobbet under Bob Mansfield, men forrige måned erklærte Mansfield at han ville si opp jobben sin. Nå har Apple bekreftet at han vil gi opp sin stilling som sjef for maskinvare-avdelingen, men at han har bestemt seg for å bli igjen i selskapet, selv om hans nye rolle er ukjent.

Riccio har vært ansatt hos Apple siden 1998, den gang sjef for Produkt-design, og skal ha hatt en finger med i samtlige Apple-produkter som har kommet på markedet siden den gang. Federighi var tidligere en undersjef for Mac-programvare-avdelingen, men vil nå som ny toppsjef ha ansvar for alt av Apple-programvare. Både OS X, iOS og programvare som går på tvers av plattformene, samt andre enheter som AirPort-rutere og iPoder.

Tett samarbeid

De to nye sjefene har jobbet tett sammen de siste årene, og det er ikke umulig å tenke seg at de begge takket ja til de nye stillingene for å kunne fortsette det gode samarbeidet.

Det som er sikkert er at de nå er medlemmer av en svært ekslusiv klubb, som i dag består av Tim Cook, Eddy Cue Scott Forstall, Jonathan Ive, Peter Oppenheimer, Phil Schiller, Bruce Sewell, Jeff Williams og John Browett.

(Kilde: Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen