Den billigste iPhone-modellen som slippes denne uken vil angivelig ha LCD-panel i stedet for OLED, og hete iPhone XC.
Den billigste iPhone-modellen som slippes denne uken vil angivelig ha LCD-panel i stedet for OLED, og hete iPhone XC. (Foto: MKHD)

Apples kommende «billigmobil» heter angivelig iPhone XC

Slippes på onsdag.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apples store høstlansering går av stabelen førstkommende onsdag, og det er ventet at de skal slippe tre nye modeller. Nå rapporterer store nettsteder som Forbes, 9to5Mac og Engadget at den billigste versjonen vil hete iPhone XC. 

Den nye avsløringen stammer fra et lekket bilde fra en kinesisk teleoperatør, hvor bildet tydelig viser navnet iPhone XC.

Tidligere har det blitt sagt at de tre modellene vil hete iPhone XS, iPhone XS Plus (eller iPhone XS Max) og iPhone XI.

Her kan du se det lekkede bildet av iPhone XS.

Billigst av de tre, men langt ifra billig

Dette skal angivelig være iPhone XC, i tre forskjellige farger. Den røde er en såkalt RED-modell, som Apple vanligvis venter 6 måneder med å lansere. Foto: SlashLeaks

Apple har ikke brukt C-navnet siden 2013 da de slapp billigmobilen iPhone 5C, noe som igjen tyder på at årets C-modell blir billigere.

Skal vi tro CNBC er det imidlertid ikke snakk om en betydelig billigere modell. De har snakket med banken Goldman Sachs, som skal sitte på sikker informasjon om at «billig»-mobilen vil koste 849 dollar i USA. Det er på nivå med iPhone 8-prisene i fjor.

Det tyder også på at iPhone XS trolig vil koste omtrent det samme som fjorårets iPhone X da den kom (henholdsvis 10 990 kroner (64 GB) og 12690 kroner (256 GB)), mens den store Plus-utgaven trolig vil koste enda mer. 

Dette blir nytt

Og slik ser angivelig iPhone XC ut fra siden. Foto: SlashLeaks

Uansett om den nye innstegsmodellen vil hete iPhone XC eller iPhone XS, er det nå generell enighet om at den vil komme med et LCD-panel.

Fram til iPhone X hadde alle iPhoner LCD-paneler, som alltid har levert gode resultater. Med fjorårets OLED-debut presterte imidlertid iPhone X usedvanlig godt, med rike farger og et dypere sortnivå enn vi tidligere hadde sett på en iPhone. 

Alle tre iPhone-modeller er også ventet å få nye og bedre prosessorer (A12), og det spekuleres også i om 3D Touch vil forsvinne. Dette var en teknologi Apple introduserte i iPhone 6s i 2015, som de fortsatt er nesten alene om å bruke. Den lar deg trykke ekstra hardt på skjermen for å bruke et sekundært klikk. Angivelig blir det ikke brukt av så mange, og fører til økte produksjonskostnader og økt produktvekt. På grunn av dette kan det hende Apple fjerner funksjonen fra én eller alle av årets iPhone-modeller. 

Hvis du er interessert i enda flere detaljer om de nye iPhonene kan du gå til vår forrige iPhone-ryktesak

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen