Dette er teaser-bildet av Logitechs nye iPad Pro-tastatur.
Dette er teaser-bildet av Logitechs nye iPad Pro-tastatur. (Bilde: Logitech)

Apples kjempe-iPad har allerede fått et nytt tastatur

Logitech først ute med tredjepartstastatur til den nylig avdukede iPad Pro.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På onsdag dro Apple omsider sløret av en ny og større iPad. En av nyhetene som ble presentert, var at Apple vil komme med et eget omslag til nettbrettet med fysisk tastatur. Men allerede nå har det dukket opp et alternativ til Apples eget tastaturomslag.

I en fersk pressemelding har den store utstyrsprodusenten Logitech nemlig avduket det første tredjepartstastaturet til iPad Pro, kalt «CREATE».

Laget i samarbeid med Apple

Ikke så mange tekniske opplysninger om produktet er avslørt ennå, men tastaturet skal ifølge pressemeldingen være utviklet i samarbeid med Apple og kobles til nettbrettet via den nye «Smart Connector»-kontakten.

Dette er Apples eget iPad Pro-tastatur Smart Keyboard, som ser ut til å bli noe mindre «premium» enn Logitechs nye variant.
Dette er Apples eget iPad Pro-tastatur Smart Keyboard, som ser ut til å bli noe mindre «premium» enn Logitechs nye variant. Foto: Apple

Dette er en ny type, magnetisk kontakt som har Apple har utviklet for å legge til rette for enkel og sømløs kommunikasjon mellom nettbrettet og tastaturet, og benytter verken separat batteri, brytere eller Bluetooth. Kontakten benyttes også av Apples eget iPad Pro-tastatur «Smart Keyboard».

Ifølge Logitech skal tastaturet ellers være «intuitivt» designet og skal gjøre det enkelt å dra full nytte av alle de nye funksjonene i iOS 9, men uten at det er helt klart hva dette innebærer i praksis.

«Premium»-materiale

Tastaturet benytter videre et tynt deksel med lav vekt, og produktet byr også på et «premium»-materiale som er vevd tett sammen og som skal beskytte mot riper, søl og støt. Det er imidlertid uvisst akkurat hva dette materialet er.

Logitechs nye iPad Pro-tastatur skal bli tilgjengelig samtidig som selve nettbrettet, det vil si i november,men noe pris er ennå ikke angitt. Det vil bli tilgjengelig i Norge samtidig.

Tekniske detaljer og prisinformasjon skal ifølge Logitech legges ut på selskapets blogg i løpet av de kommende ukene, så det kan nok være lurt å følge med der.

Vi har allerede tatt en titt på iPad Pro: Dette er vårt førsteinntrykk »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen