Et av Londons store landemerker, pariserhjulet London Eye.
Et av Londons store landemerker, pariserhjulet London Eye. (Bilde: YouTube)

Apples karttjeneste lar deg nå se Londons pariserhjul i bevegelse

Ny 3D-animasjonsfunksjon skal gjøre Apples kart mer interessante.

I 2012 valgte Apple å kaste ut Google Maps fra sine enheter og heller utfordre søkegiganten med sin egen karttjeneste Apple Maps. For å stille sterkere i konkurransen med Google har Apple nå lagt til nye elementer som gir deg en bedre måte å oppleve landemerker på. Det melder blant andre Daily Mail.

Oppdateringen  omhandler den såkalte «Flyover»-funksjonen, som er en funksjon som lar brukere se byer fra luften via 3D-bilder som er tatt fra fly og helikoptre. Nå har Apple lagt til mulighet for å bruke Flyover til å beskue spesifikke landemerker i egne animasjoner hvor landemerkene «lever».

Bevegelig pariserhjul

I første omgang er det den britiske hovedstaden som er omfattet av den nye funksjonen, nærmere bestemt Big Ben og det store pariserhjulet London Eye. I den nye 3D-animasjonen som er lagt til kan man både se viserene på klokketårnet bevege seg og at London Eye roterer, omtrent som om man skulle sett landemerkene i virkeligheten.

Apple skal visstnok utvide funksjonen til flere landemerker etter hvert, også i andre land. I tillegg til dette ble flere nye byer også nylig lagt til Flyover-funksjonen. De nye byene er Edinburgh i Skottland, Linz i Østerrike, Venezia i Italia, Cáceres i Spania, Rennes i Frankrike, Guadalajara i Mexico og Ponce, som ligger i Puerto Rico.

Voksende tilleggsfunksjon

Flyover har vokst i ganske høyt tempo den siste tiden. Som 9to5mac meldte la Apple til 12 nye byer i januar, blant annet Hamburg i Tyskland, Helsingborg i Sverige og Odense i Danmark. Før det igjen, i desember, ble 9 byer i både EU og USA lagt til.

Hos Apple kan du finne en liste over alle byer som er omfattet av Flyover-funksjonen, og enn så lenge finnes det dessverre ingen norske byer på listen, til tross for at begge våre skandinaviske naboer er representert med opptil flere byer. Også den finske hovedstaden Helsinki er å finne på listen. Under kan du se en video av hvordan det roterende London Eye-hjulet ser ut i Apple Maps.

Nokia har også en høyst brukbar karttjeneste: HERE er nå ute av beta » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen