(Bilde: Apple)

Apples kart-sjef må finne ny sti

Richard Williamson ledet iPhone-brukerne på ville veier. Nå får han fyken.

[Mobilen.no]: Apples egen karttjeneste, som erstattet Google Maps i iOS 6, har fått plenty med tyn fra brukerne fordi den ikke er i nærheten av å være like bra. Dette har blitt en sjeldent stor blemme for Apples, og ikke overraskende får det også konsekvenser for de ansvarlige.

Richard Williamson hadde ansvaret for kartene i iOS 6. Nå får han sparken i Apple.
Richard Williamson hadde ansvaret for kartene i iOS 6. Nå får han sparken i Apple.Foto: Apple

Richard Williamson var den i Apple som hadde ansvaret for utviklingen av karttjenesten, og som skulle sørge for at den var god nok til å vrake Google Maps fra iOS 6. Ifølge Bloomberg sier kilder med god kjennskap til Apple at Williamson nå har fått sparken av direktør (SVP) Eddy Cue. Programvaresjef Scott Forstall har allerede forlatt Apple.

Cue rykket på den annen side nylig opp i Apple-systemet som et ledd i en større omveltning på direktørsiden. Noe av hans ansvar videre vil bli å samarbeide med TomTom og andre karteksperter for å fikse Apples egen karttjeneste.

Kriger med Google Maps

Kritikere har ifølge Bloomberg pekt på at landemerkene (butikker, severdigheter etc.) i Apple-kartene er unøyaktige eller ufullstendige, at veibeskrivelsene ikke holder mål og at brukerne ikke får informasjon knyttet til offentlig transport. Dette kan ikke fortsette lenge dersom Apple ønsker å skvise ut Google Maps fra sine egne enheter.

Google Maps ble fjernet da iOS 6 og iPhone 5 ble lansert, men kom raskt tilbake som web-app. Denne fungerer nødvendigvis ikke helt optimalt, men mange foretrekker den likevel fremfor Apples egen karttjeneste. De siste ryktene vi har hørt vil dessuten ha det til at en offisiell Google Maps-app til iOS sendes til godkjenning før nyttår.

Ifølge Techcrunch ser for øvrig Apple etter folk som har vært med på utviklingen av Google Maps for å styrke sin egen karttjeneste. Nettsiden spekulerer i om Williamsons erstatter kanskje vil ha en slik bakgrunn.

– Ingen (ny) kommentar

Apple-sjef Tim Cook.
Apple-sjef Tim Cook.

Bloomberg spurte talsperson Trudy Muller i Apple om å kommentere avgjørelsen til Cue. Det gjorde hun ikke, men valgte i stedet å vise til utsagnet fra Apple-sjef Tim Cook hvor han unnskylder karttjenesten overfor sine kunder:

"Vi er veldig lei oss for frustrasjonen dette har medført for våre kunder, og vi gjør alt vi kan for å gjøre kartene bedre," sa Cook i slutten av september.

Les også: Skal ha nektet å be om unnskyldning for dårlige kart

(Kilder: Bloomberg, Techcrunch)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen