Apple 1-maskinen som nå skal under hammeren.
Apple 1-maskinen som nå skal under hammeren. (Bilde: Bonhams)

Apples første datamaskin skal selges for gigantsum

Enda en Apple 1-maskin skal under hammeren.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple sine Mac-maskiner selger som kjent som varmt hvetebrød, men samtidig omsettes også selskapets eldgamle datamaskiner fremdeles, og det for ganske ekstreme priser.

Apple 1, som Steve Wozniak håndbygde i 1979, var Apples første datamaskin og eksisterer i dag i en håndfull eksemplarer rundt omkring i verden. Flere av disse er blitt solgt på auksjoner de siste årene, hvorav én gikk for 2,2 millioner kroner og en annen for 3,9 millioner kroner.

Ny Apple 1 verdsatt til 3 millioner kroner

Nå melder nettstedet SFGate at enda en Apple 1-maskin skal auksjoneres bort, nå av det britiske auksjonshuset Bonhams.

Denne gangen er det sjeldne klenodiet verdsatt til mellom 300 000 og 500 000 dollar, altså rundt regnet mellom 1,8 millioner og 3 millioner norske kroner.

I likhet med de overnevnte variantene er maskinen fullt ut funksjonell. Av de gjenværende Apple 1-modellene regner man med at det bar er rundt 15 eksemplarer som fremdeles er i fungerende stand, noe som altså gjør disse ganske så dyrebare.

Eneste uten modifikasjoner

Ifølge Bonhams skiller denne seg imidlertid ut fra de øvrige maskinene på den måten at den visstnok er den eneste som ikke benytter noen former for modifikasjoner eller uoriginale deler på hovedkortet.

Dermed er det altså godt mulig at maskinen vil få en god pris. Apple 1-modellen skal vises frem i San Francisco, som tilfeldigvis ikke er langt unna der maskinen først ble bygget, fra 19. til 21. september.

Det er mange myter om Apples Mac-PC-er Her er 15 av dem »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen