(Bilde: Apple)

Apples aksjer opp etter Twitter-meldinger

Beryktet investor hevdet at Apple var "ekstremt underpriset".

Investor og milliardær Carl Icahn kjøpte denne uken opp aksjer i Apple, angivelig for rundt én milliard dollar. Ifølge Dinside, gikk Icahn deretter ut med et par meldinger på Twitter, hvor han blant annet hevdet at hans selskap hadde kjøpt aksjene fordi Apple var "ekstremt underpriset".

Apples aksjekurs har falt med hele 22 prosent det siste året, og selskapet er under press fra andre investorer om å levere et større utbytte. I etterkant av Twitter-meldingene til Icahn gikk Apples aksjer opp med nesten 5 prosent.

Icahn er beryktet fordi han tidligere har splittet opp selskaper, og solgt videre med solid profitt. I tillegg er han kjent for å gjøre livet ekstremt vanslkelig for toppsjefer som ikke deler hans syn på hvordan bedriften bør drives. Dette betyr at Tim Cook og Apple muligens får noen utfordringer med Icahn, dersom de ikke leverer større utbytte til aksjeholderne sine enn de har gjort de siste årene. Apple sitter som kjent med en svært stor pengebeholdning, noe som ikke nødvendigvis kommer aksjeholderne særlig til gode.

Telefontid med Cook

Icahn fikk også snakke med Apple-sjef Tim Cook i forbindelse med aksjekjøpene, og den 77 år gamle investoren uttalte også at de to ville snakkes igjen snart. Riktignok eier Icahn bare en kvart prosent av Apples totale markedsverdi, men han har samtidig vært en beryktet investor siden 80-tallet.

Hvorvidt Cook kommer til å innfri ønsket til Icahn og andre Apple-investorer om større utbytte gjenstår likevel å se. Icahn vil at Apple skal kjøpe tilbake en del av sine egne aksjer.

Les også: Apple-sjefen ned 99 % i lønn

(Filmregissør Oliver Stone skal etter sigende ha latt seg inspirere av Icahn da han lagde filmen Wall Street i 1987 og karakteren Gordon Gekko; en hensynsløs aksjemegler.)

(Kilder:Dinside, Bloomberg)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen