Applelansering som forventet

Det ser ut som en forvokst iPhone (eller iPod Touch), og kalles iPad. Apparatet har den samme navigasjonsknappen som iPhone og iPod Touch, og bilder og videoklipp viser at den også har et tilsvarende brukergrensesnitt.

iPad kan kjøre de samme applikasjonene som iPhone, men på en skjerm som er 9,7 tommer og har en oppløsning på 1024x768 punkter. Hele saken er 13,4 mm tykk og veier 680 gram.

Med en høyde på 242,8 mm og en bredde på 189,7 mm er iPad nesten like bred som et A4-ark, og omtrent fem cm lavere. Det betyr at dette ikke er en dings du kan putte i lomma.

Batteri
Som på iPhone er batteriet innbygget så du ikke selv kan bytte det. Når det er nytt og fulladet skal det holde til 10 timer surfing på internett, videoavspilling eller musikkspilling, skriver Apple på sine hjemmesider.

Brettet skal komme i ulike varianter med henholdsvis 16GB, 32GB og 64GB minne, og med eller uten SIM-kort. Prosessoren kjører på 1GHz, og kalles Apple A4. (Sjekk alle spesifikasjoner her).

I grove trekk dreier det seg med andre ord om en stor Apple iPhone, med ett vesentlig unntak – du kan ikke bruke den som mobiltelefon, selv om du velger varianten med SIM-kort (3G).


Tilkobling og ekstrautstyr
iPad støtter ikke ekstrne minnekort, og den har heller ikke USB-porter. Men tilbehør som tastatur kan kobles til via Bluetooth eller Apples proprietære kontakt.

Om Appple klarer å dominere markedet for såkalte MID-produkter (Mobile Internet Device) gjenstår å se. I deen er ikke revolusjonerende, og under CES tidligere i år viste flere produsenter tilsvarende produkter basert på ulike operativsystemer. Faktisk lanserte Siemens to slike produkt allerede i 2001. Den ene var basert på DECT (trådløs hjemmetelefoni) og kom aldri på markedet. Det gjorde derimot en WiFi-variant for proffbrukere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen