Apple vil tilby filmer i nettskyen

Apple vil tilby filmer i nettskyen

Skal være i forhandlinger med Hollywood.

Apple skal være i forhandlinger med flere av de store filmstudioene i Hollywood for å kunne tilby forbrukere kjøp eller leie av film via nettskyen. Filmer skal deretter kunne streames til datamaskinen, Apple TV eller andre Apple-enheter som iPhone eller iPad.

Digital kopi på kjøpet

Forhandlingene mellom Apple og Hollywood skal også dreie seg om Ultraviolet – et nytt initiativ som alle de store filmstudioene med unntak av Disney støtter opp om.

Ideen bak Ultraviolet er at man får med en digital kopi av filmen i nettskyen når man kjøper en DVD eller Blu-ray. Denne kan deretter bli streamet til en Internett-tilkoblet TV, stasjonær datamaskin, nettbrett eller smarttelefon.

Ultraviolet er per dags dato ikke kompatibelt med Apples diverse duppedingser.

Byttehandel

Ifølge avisen Los Angeles Times skal forhandlingene peke mot et resultat der Apple får mulighet til å tilby streaming av film via nettskytjenester som iCloud – hvis de samtidig tillater avspilling av Ultraviolet-filmer på sine mobile enheter.

Kompatibiliet med Ultraviolet skal visstnok lett kunne ordnes for eksempel ved hjelp av en app. Om dette går i boks gjenstår fremdeles å se.

(Kilde: Los Angeles Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen