Apple vil ha iTunes.co.uk

Apple har nå anklaget Cohen for å ha registrert domenet for å bruke det mot dem, og lagt inn en klage for Nominet, organisasjonen som styrer domeneregistreringer for .uk-domener. Eieren av domenet er Benjamin Cohen, tidligere dotcom-millionær og advokatsønn. Og det er far Cohen som har overtalt sønnen til å stå på sitt.

Ifølge en pressemelding fra Cohen, registrerte han domenet for første gang den 7. november 2000, og tok det i bruk to dager senere. Apple sitt varemerke for iTunes ble for første gang publisert 6. desember 2000, og de fikk et begrenset varemerke som ikke dekket musikkprodukter 23. mars 2001. Først i juni i år ble Apple iTunes lansert. Cohen visste ingenting om Apple sine planer for en nettbasert musikktjeneste ifølge sin egen pressemelding.

Apple har siden november sendt mellom 30 og 40 brev til CyberBritain, som er et selskap Cohen eier. Apple har til og med tilbudt en liten sum for domenet, et triks som er veldig vanlig for å forsøke å bevise at eieren registrete domenet for å selge det igjen.

Det er lite trolig at Apple får gjennomslag for sin klage hos Nominet, som er kjent for å være strengere enn ICANN, som styrer blant annet .com-domener, når det gjelder slike klagesaker fra store firma.

Kilde: The Register

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen