Apple vil ha "egne" fabrikker inspisert
(Bilde: SumOfUs.org)

Apple vil ha "egne" fabrikker inspisert

Har pusset rettighetsorganisasjonen FLA på sine skandalerammede leverandører.

Dårlige arbeidsforhold ved kinesiske fabrikker har ført til hodebry for flere store elektronikkprodusenter det siste året. En av de som har fått mest pepper er Apple. Nyheter som at iPhone lages av 13-åringer og må underskrive anti-selvmorskontrakt er jo ikke akkurat god PR.

Men nå ser det ut til at Apple tar tak, i det minste ifølge en fersk pressemelding. I januar ble nemlig Apple tatt inn i Fair Labor Association (FLA), en organsiasjon som jobber for bedre arbeidsforhold i fabrikker over hele verden. Og i dag begynte de første inspeksjonene av fabrikkene der Apples produkter settes sammen.

Først ut er den mye omtalte leverandøren Foxconn, som jo har sørget for de største overskriftene.

Omfattende inspeksjoner

I tillegg til generell inspeksjon av fabrikkområdene med arbeiderboliger og andre fasiliteter, skal også FLA intervjue tusenvis av fabrikkansatte med spørsmål om arbeids- og boforhold. Andre temaer som vil komme opp er helse og sikkerhet, lønn, arbeidstid og kommunikasjon med ledelsen.

Senere i vår skal lignende inspeksjoner skje ved Quanta- og Petragon-fabrikkene. Ifølge Apple vil inspeksjonene da dekke fabrikkene der mer enn 90% av Apple-produktene skrus sammen.

Leverandørene skal ha lovet å samarbeide fullt ut med FLA, med ubegrenset tilgang til virksomhetene. Resultatene og anbefalingene etter den første evalueringen vil legges ut på FLAs nettsider neste måned.

Kilde: Pressemelding Apple

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen