Apple TV krymper til iPhone-størrelse

I skyggen av iPhone og iPad har ikke Apples TV-løsning høstet i nærheten av samme suksess. Dette akter nå selskapet å gjøre noe med, ifølge sikre kilder, melder Engadget.com.

Den nye Apple TV modellen blir betraktelig mindre i forhold til dagens versjon, nærmere bestemt samme størrelse som dagens iPhone.

Nesten lik iPhone
Nye Apple TV skal innholde mye av den samme innmaten som dagens iPhone. Prosessoren blir den samme, og lagringsplassen omgitt til 16 gigabyte. Den blir blant annet referert til som ”en iPhone uten skjerm”.

Modellen skal kunne håndtere Full HD, og vil kun ha to tilkoblingsmuligheter, i form av en strømtilkobling og video ut. Boksen betjenes via en egen fjernkontroll.

Kraftig redusert pris
Med et kjapt prissøk ser vi at dagens Apple TV koster rundt 2 400 kroner på nett med 160 gigabyte lagringsplass.

Den nye modellen blir kraftig redusert i pris skal vi tro kildene til nettsiden. Prisen er nemlig forspeilet å havne på 99 dollar (rundt 650 norske kroner), som nok vil bidra til at produktet blir vesentlig mer interessant.

Streamer
En ulempe, som nok kanskje er en del av forklaringen på at Apple TV ikke har vært en suksess hittil, er at du er helt avhengig av en PC og ikke minst iTunes. Produktet må nemlig kobles opp til en PC  og kopiere over innhold for å kunne tas i bruk.

Den kommende modellen har i motsetning til dagens produkt betraktelig mindre lagringsplass, og den nye boksen skal i all hovedsak streame musikk og film.

Så spørs det bare om du i fremtiden kan slippe å ha en ulovlig amerikansk iTunes-konto, for å blant annet kunne kjøpe filmer. 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen