GUIDE: Apple TV - Løsningen i et rent Apple-miljø
Guide

Apple TV - Løsningen i et rent Apple-miljø

Det er fordi den er lagd for å ta innholdet du har i iTunes (både på Mac og på PC), og presentere dem på TV-skjermen din. Den er selvsagt svært ren og stilig i designet, både når det kommer til fysisk utførelse og til brukergrensesnittet. Til tross for sin svært beskjedne størrelse (20 x 20 x 3 cm) har den alle tilkoblingene vi strengt tatt trenger. Digital video leveres ved hjelp av HDMI, mens for analog video har den en komponentvideo-utgang. Tilsvarende har den både digital optisk og analog stereo lydutgang. Ved hjelp av disse utgangene tilbyr Apple TV tilkoblingene med best kvalitet, både med digitale og analoge signaler.

Her finner du de andre artiklene i guiden:
Stor guide til mediesentre
Fujitsu-Siemens Scaleo EVi 2565
Apple TV
Microsoft Xbox 360
Sony Playstation 3
Qnap TS-409
Zyxel DMA-1000
Digital samarbeid i stua

To utgaver
For kommunikasjon i hjemmenettverket støtter Apple TV både kablet og trådløst nettverk. Den kablete porten støtter Ethernet 10/100, men ikke Gigabit Ethernet. Det trådløse nettverket støtter Wi-Fi b/g/n i 2.4 GHz-båndet. Det vil si at den trådløse kommunikasjonen er nest best i forhold til hva som er mulig, og enheten vil for eksempel ikke hente ut maksimal ytelse av en Apple Airport Extreme basestasjon. Det behøver ikke å være et stort problem, for i dagens utgave støtter ikke Apple TV video i full HD likevel. Dermed er det rimelig å forvente at nettverkskoblingene til Apple TV har kapasiteten de trenger for den maksimale videokvaliteten som produktet uansett klarer å håndtere.

Apple TV kommer i to forskjellige utgaver, etter som hvor stor harddisk enheten skal være utstyrt med. Med 40 GB harddisk koster den 2 590 kroner, mens storebroren med 160 GB harddisk kommer på 3 390 kroner.

Skreddersydd
Produktet er skreddersydd for å jobbe sammen med Apple iTunes og iTunes Music Store. Det betyr at formatene den støtter er begrenset til de som kommer fra disse kildene. For video sin del, er dermed formatene begrenset til H.264 og MPEG-4. Maksimal oppløsning som Apple TV støtter i H.264 er 1280 x 720 med 24 bilder i sekundet. For MPEG-4 er maksimal oppløsning 720 x 432 med 30 bilder i sekundet, for begge formatene må filtypene være .mov, .m4v eller .mp4. Dette betyr at alt annet videomateriale som du ønsker å se på ved hjelp av dette produktet må kodes om til å passe disse formatene - dette er inkludert DVD-filmene dine. Denne begrensningen er den største og viktigste innvendingen vi har mot dette produktet. For musikk og stillbilder støttes de viktigste formatene, og Apple TV vil også klare å spille av kopibeskyttet musikk fra iTunes Music Store.

Apple TV er ikke DLNA-kompatibel, og merkelig nok er ikke Apple medlem av organisasjonen en gang. Dette synes vi er litt betenkelig, ettersom det er her standardiseringsarbeidet for å få utstyr fra forskjellige leverandører til å arbeide sammen foregår. Det er ingen annen måte å tolke dette på enn at Apple ikke har ambisjoner om å delta i mediesenterløsninger der man blander produkter fra forskjellige leverandører. Ønsker du å bruke produkter fra Apple, må du bruke Apple hele veien.

Produktnavn: Apple TV
Pluss: Svært liten og enkel å bruke, Wi-Fi n kompatibel.
Minus: Begrenset støtte for avspilling og formater.
Pris: fra 2 590 kroner.
Internett: www.apple.no

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen