Apple truer iPhone-importører

Apple truer iPhone-importører

Apple har valgt en salgsstrategi for sin iPhone-mobile som gjør at den er låst til en operatør i de landene den selges. Selv om ikke dette er lov i alle land har denne praksisen ført til en enorm piratimport av telefonen.

Nå har Apple sett seg lei på de som kjøper inn store antall iPhones for å åpne dem og selge dem videre. De har blant annet truet danske Telekæden med rettslig forfølgelse dersom de ikke slutter å selge telefonen umiddelbart, skriver svenske MacWorld.

Les også:

- Kan bli åpen iPhone i Norge
- Vi tester Apple iPhone
- Ingen norsk iPhone i år

Mange krav

Det er Apples juridisk rådgiver i Danmark, Johan Løje, som hevder kjeden selger ulåste Apple-mobiler uten tillatelse fra Apple. Selskapet krever at Telekæden skal skrive under på et rettslig bindende dokument som tvinger dem til å stoppe salget og levere over et eventuelt lager av mobiler uten kompensasjon.

Videre vil Apple ha erstatning for den økonomiske skade de har lidd via salget hos Telekæden, samt eventuelle saksomkostninger. Kjeden forbys samtidig å selge Apple-produkter igjen, med mindre Apple gir tillatelse til det.

- Vi ser på Apple oppførsel som en trussel mot de europeiske reglene for fri ferdsel av varer. Varer skal selges fritt innenfor Europa, sier salgssjef Klaus Engelbrecht i Telekæden.

Telekæden har tilbudt opplåste versjoner av iPhone til 5 889 danske kroner (6 411 norske kroner). Det ser riktignok ut til at nettbutikken til kjeden fremdeles tar imot bestillinger på telefonen, selv om det står at de ikke har flere igjen på lager.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen