Apple trosser Forbrukerombudet
Teknofil

Apple trosser Forbrukerombudet

Tidligere denne måneden gikk forbrukerombud Bjørn Erik Thon ut med et klart krav til Apple. De ba selskapet åpne for at musikk kjøpt gjennom tjenesten Itunes Store må kunne spilles av på andre enheter enn Apples Ipod. Apple avviser Forbrukerombudets krav.

Avviser krav
Apple fikk frist til 3. november på besvare Forbrukerombudets krav. I et brev skrevet av advokat Espen Tøndel på vegne av Apple avviser de formaningen fra forbrukerombudet.

- Vi har tidligere gitt en grundig redegjørelse for våre synspunkter knyttet til lovligheten av iTunes’ salgs- og tjenestevilkår, og forklart reglene for bruk av innhold som er tilgjengelig pa tjenesten. Det vises til våre brev av 31. juli 2006 og 1. mars 2007, spesielt punkt 10 i 2006-brevet og punkt 6 (avsnitt 29 til og med 109) i 2007-brevet. Vi fastholder de synspunkt som der er fremsatt, står det i brevet.


Apple vil ikke åpne opp for at musikk kjøpt gjennom Itunes kan brukes på andre enheter enn Ipod.

På et ikke-juridisk språk betyr dette i klartekst at Apple ikke har planer for å åpne for at musikk kjøpt gjennom deres tjeneste kan benyttes på andre avspillere enn Ipod. Forbrukerombudet har også sendt forespørsel om at Apple legger frem tall for salg av musikk i Norge via Itunes. Heller ikke dette er Apple villige til å gi fra seg.

Ønsker pålegg om musikkåpning
Dette betyr at saken nå vil komme for Markedsrådet. Ifølge Forbrukerombudet bryter Apples musikklåsning med norsk lov, de ønsker derfor at Markedsrådet skal pålegge apple å åpne opp sin musikk.

- iTunes har vist manglende vilje til å komme oss i møte i vårt krav, og vi forbereder oss nå til behandling av saken i Markedsrådet, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon, i en melding.


Forbrukerombud Bjørn Erik Thon frykter ikke å kjempe mot Apple.

Saken har fått stor internasjonal oppmerksomhet og Forbrukerombudet har jobbet for at lignende saker skal føres i andre europeiske land. Thon mener likevel det er ingen grunn til at ikke lille Norge skal alene ta opp kampen med storselskapet Apple.

Det forventes at markedsrådet vil behandle saken innen mars 2009.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen