Apple tar kamskjellspatent

Etter at Apple presenterte Iphone for vel ett år siden, har det vært sett som naturlig at selskapet ville holde seg til det klassiske designet uten taster. Men en ny patentsøknad fra Apple kan tyde på noe annet.

To skjermer i en

Bildene viser konseptet slik Apple har patentert det (over) og slik Unwired View mener det kan se ut i virkeligheten (under). (Alle foto: Unwired View)
Bildene viser konseptet slik Apple har patentert det (over) og slik Unwired View mener det kan se ut i virkeligheten (under). (Alle foto: Unwired View)

Patentsøknaden som nettstedet Unwired View har fått tak i, viser tegninger til en konseptløsning med to skjermer - én vanlig bakenforliggende, og én som dekker hele frontdekselet.

Den siste skjermen er gjennomsiktig og lar deg benytte hovedskjermen selv i lukket tilstand. Men når du åpner telefonen vil den gjennomsiktige skjermen aktiveres og vise for eksempel talltaster.

Løsningen, slik den er presentert i patentsøknaden, åpner opp en rekke nye muligheter - deriblant muligheten til å krympe telefonen betraktelig uten at dette gir mindre skjermflate å jobbe på. Den ytre skjermen skal også være trykkfølsom, slik at du kan skrive tall og bokstaver for hånd uten å bry deg med vanlige talltaster.

Også for Macbook og Ipod

I tillegg til et telefonalternativ viser patentsøknaden en løsning med en Ipod og en Macbook-løsning med doble skjermer. Slik søknaden ser ut skal dette kunne bøte på plassproblematikken også her, samt gi noen lekre muligheter for å styre Ipod-en på helt nye måter.

Selv om det frister veldig å håpe på at det er dette Apple kommer til å servere oss på neste Macworld, så er nok sjansene små. Apple, og andre produsenter, tar stadig patenter på idéer som siden renner ut i sanden. Men om Iphone i kamskjellutgave kun er ønsketenkning vil kun tiden vise.

(Kilde: Unwired View, Engadget Mobile)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen