Apple tapte nettbrett-rettsak

Apple taper nettbrett-rettsak

Ble slått av en spansk maskinvareprodusent.

Apple tapte nylig en patent-rettsak mot en liten, spansk maskinvareprodusent. Apple hevdet nettbrettet deres lignet for mye på iPad, men den spanske dommeren var ikke enig.

– Ligner for mye på iPad

Patentrettsakene til Apple er ikke noe nytt, og de vært mye i nyhetene etter at de startet patentkrigen sin mot Samsung tidligere i sommer. Stort sett har de kommet seirende ut av rettsakene sine, hvor Apple har anklaget motparten for å kopiere produktene deres. Denne gangen fikk de imidlertid et klart «nei» fra en spansk dommer, som ikke mente nettbrettet til spanske Nuevas Tecnologias y Energias Catala (NT-K) burde bli holdt borte fra butikkhyllene.

David og Goliat-kampen mellom Apple og det lille, spanske selskapet startet allerede i 2010, da begge selskapene lanserte hvert sitt nettbrett. Apple lanserte iPad, mens NT-K lanserte NT-K Pad. Begge hadde svart, glinsende ramme rundt skjermen, noe som har vært hovedargumentet til Apple i mange av patentrettsakene den siste tiden.

Nettbrettet til NT-K ble midlertidig stoppet, men etter den nyeste ankesaken viser deg seg nå at avgjørelsen som ble tatt i 2010 ikke var riktig, og NT-K går dermed seirende ut av krangelen.

Liten sak, stor seier

Selv om det kan virke som en liten seier, kommer den på et viktig tidspunkt. Apple er som kjent i "krig" med Samsung for tiden, og mange av patentstridene er fortsatt uavklarte. Hvis Samsung klarer å bruke NT-K-saken til sin fordel, kan det godt hende de har et veldig godt våpen mot Apple i kommende rettsaker.

– Vi tror, med tanke på at det var under iPad-lanseringen, at Apple prøvde å holde så mange nettbrett som mulig vekk fra markedet, sier Pedro David Pelaez, til Reuters.

– La oss være realistiske, vi er ingenting. Jeg tror ikke at Apple var ute etter bare oss, men summen av oss var noe de ville stoppe, forteller Pelaez, og refererer til andre nettbrett-produsenter.

Nå vil det spanske selskapet ha pengekompensasjon fra Apple, for å dekke over salgstapet de påførte NT-K mens nettbrettet var fjernet fra butikkhyllene. I tillegg saksøker de Apple for det de mener er forsettlig hindring av konkurranse.

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen