Apple tapte i retten

Samsungs Galaxy-serie blir foreløpig ikke forbudt på det amerikanske markedet.

I krigen mellom Apple og Samsung har førstnevnte nå fått et skudd for baugen i en amerikansk domstol i helgen. Det gjelder selvfølgelig patenter og et krav fra Apple om at fire Samsung-produkter nektes adgang til amerikanske forbrukere.

Dommer Lucy Koh i distriktet San Jose, California, har ifølge Reuters nektet å innvilge en midlertidig forføyning av tre Samsung Galaxy-mobiler, samt nettbrettet Galaxy Tab 10.1. Med motsatt konklusjon ville disse produktene vært forbudt å ta inn til utsalgene via offisielle kanaler under selve rettsaken.

– Det er ikke klart at en kjennelse mot Samsungs anklagede enheter ville forhindre Apple i å være uopprettelig skadet, skriver Koh i dommen.

Selv om Apple tapte denne avgjørelsen, er ingenting avgjort i selve rettsaken som følger. Likevel lover det kanskje litt dårlig for iPhone-produsenten at de ikke fikk medhold i et slikt krav. Det samme ble nemlig godkjent blant annet i Australia og i Tyskland for enkelte modeller.

Den midlertidige forføyningen i Australia ble før helgen enstemmig opphevet av en føderal domstol. Nå venter alle på utfallet av rettsaken i USA.

"Slavisk" etterligning

I søksmålet hevder Apple at de nevnte Samsung-produktene er "slaviske" etterligninger av iPhone og iPad. På fredag, før dommeren ga sin kjennelse, sa Apples talsperson Kristin Huguet at "blatant kopiering er galt".

Les også: Apple taper nettbrett-rettsak

Samsungs talsperson Jason Kim sa derimot at avgjørelsen bekreftet deres syn på saken; At Apples argumenter ikke holder vann.

Dommer Koh nevnte i dommen at Apple trolig ville få medhold for brudd på ett patent når det gjelder nettbrettet Galaxy Tab 10.1. De må imidlertid også forsvare seg mot Samsungs påstander om at patentet ikke er gyldig, og her var ikke Koh overbevist.

Apple må altså bevise begge deler for å få medhold i selve rettsaken.

Les kommentar: - Det bør ikke lønne seg å snylte

(Kilder:Reuters, Reuters(2), Mobil.nu)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen