Apple taper på film

Apple TV er en praktisk nettløsning som lar deg leie det meste av filmer relativt billig på nettet, men Apple selv taper penger på tjenesten.

Det er definitivt ikke et ukjent fenomen av firmaer er villig til å godta tap for å befeste sin posisjon i markedet, men tapet på over en dollar per film, kommer til å bli mye etterhvert, melder Wall Street Journal. Apple betaler de store filmselskapene 16 dollar per film, men de bare krever 14.99 fra sine egne brukere.

Alle store filmer
Nyheten om Apples tapprosjekt med kjent bare dager etter at de annonserte at den tidligere 30-dagers ventetiden fra dvd-lansering av filmene var en saga blott. Nå er de aller fleste filmer tilgjengelige samme dag som den finnes på dvd. Apple har også skrevet kontrakt med 20th Century Fox, Walt Disney Studios, Warner Bros., Paramount Pictures, Universal Studios Home Entertainment, Sony Pictures Entertainment, Lionsgate, Image Entertainment og First Look Studios, så tilbudet kommer til å bli stort.

Med tanke på at Apple tar 2.600 og 3.400 kroner for Apple TV-enhetene, tåler de nok et tap på en dollar per film i en periode. Spørsmålet er bare hvor lenge Apple vil subsidiere ditt filmutvalg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen