Apple støtter Blu-ray

Apple har lange tradisjoner med tanke på DVD-hardware og vil bli en viktig støttespiller for Blu-ray Disc Association. Det ble annonsert tidligere denne uken på selskapets nettsider at Apple kommer til å satse på Blu-ray.

HD DVD vil ikke forsvinne fra Apples strategi fordi Blu-ray nå er inne i varmen. I startfasen kommer selskapet til å støtte begge standarder. Etter hvert kan man kanskje regne med at det ene grensesnittet vil få flere brukere, men begge har tunge aktører på sin side.

Blu-ray har blant annet Dell, Hitachi, HP, LG, Mitsubishi, Panasonic, Pioneer, Philips, Samsung, Sharp, Sony, TDK og Thomson i sin portefølje.

Paramount Pictures, Universal Pictures, New Line Cinema og Warner Bros. Studios har alle signert bindende avtale som gjør at de kommer til å gi ut filmtitler i HD DVD-format. Toshiba og NEC er de største pådriverne for HD DVD. Microsoft på sin side har annonsert at "Longhorn" kun vil støtte HD DVD.

I første omgang snakkes det om tre ulike formater for Blu-ray: BD-ROM, BD-RE og BD-R. Førstnevnte skal brukes til distribusjon av programvare, spill og film, mens de to sistenevnte rettes mot HDTV og generell datalagring. BD-RE kan skrives på nytt (RW).

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen