Apple søker nye patenter

Er det utskiftninger på gang?
Er det utskiftninger på gang?

De ivrigste Apple-ryktenettstedene er alltid på jakt etter de siste hintene rundt Apple og eventuelle kommende produkter. Nå har det blitt funnet en del patentsøknader som kan tyde på at Apple jobber med en ny type mus og en ny type tastatur. Sistnevnte med det berømte iPod-klikkehjulet.

Trykksensitiv mus

En av grensesnitt-designerne på iPhone har beskrevet den eventuelle neste generasjons Apple-mus til å inneholde muligheten til å veksle mellom modus.

Dette betyr at hvis du holder musen i hånden din på en spesiell måte, registrerer den det og oppfører seg som "avtalt", og hvis du veksler - veksler også moduset.

Eksempelvis kan første modus være standard hvor du beveger pekeren og klikker som vanlig, andre modus kan være spesielt for scroll, horisontalt og vertikalt. Du skal etter planen kunne veksle mellom disse modusene ved hvordan du holder musen.

Tastatur med klikkehjul?

Fra tegningene vi har sett av patentsøknaden for tastatur ser det ut som om det skal være et klikkehjul, likt det iPod-en har nå som erstatter både piltaster og nummertaster.

Det spekuleres i om dette ikke vil resultere i et hjul som denne tegningen viser, men et trykksensitivt område med dynamiske funksjoner.

Det bør også nevnes at langt fra hver patentsøknad resulterer i et reelt produkt, men det er allikevel interessant å se ideene som Apple jobber med. Det er også en del slingringsmonn innen patentsøknadene, som vi eksempelvis nevner i forbindelse med at klikkehjulet faktisk kan resultere i et trykksensitivt område.

Få oversikt over alle våre Mac-relaterte saker på Hardware.no/mac.

(Kilder: AppleInsider og MacNN)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen