Her er Tim Cook avbildet sammen med Steve Jobs. Innfelt er et angivelig lekket bilde av hvordan den nye billigtelefonen fra Apple vil se ut som.

Apple snakker om mulig billigtelefon

- Kommer kun hvis den har "kategori-drepende" egenskaper.

Det svirrer mange rykter rundt om på nettet for tiden angående den kommende iPhone 5. Hvordan den vil se ut, hva slags funksjoner den har og når den vil komme, er bare et par av spørsmålene alle vil ha svar på.

Nå ser det ut som vi kan få enda et spørsmål å stille Apple: Vil det komme en billigversjon av den neste iPhonen?

Kategori-dreper

Tidligere i år uttalte en av Apple-toppene, Tim Cook, at Apple ikke ville at iPhone bare skulle være for de "rike". Siden da har ryktene gått om en billig-mobil fra det populære teknologiselskapet. Nå har ryktene fått litt mer håndfast informasjon å by på, etter at RBC Capital Markets-analytikeren Mike Abramsky tok en prat med Apple-toppene Tim Cook og Peter Oppenheimer .

Abramsky har ikke villet sitere noen av Apple-toppene direkte, men heller summert samtalen i hovedpoengene han tok fra det. Ifølge Abramsky var hovedkravet for at Apple skulle begi seg inn på et nytt market at de kunne by på en "kategori-drepende erfaring".

Hørt det før?

For mange Apple-kjennere vil kanskje dette høres ut som en ganske naturlig uttalelse fra Apple, med tanke på at ofte sier at de vil være best på et marked, hvis de først går inn i det. Det skjedde med iPod, det skjedde med iPhone og det skjedde med iPad, da alle oppnådde stor popularitet så fort de ble lansert. Det som likevel overrasker mange er at de sier det samme om en billigtelefon, som mange antok bare ville være en økonomisk manøver fra Apple, og ikke et faktisk forsøk på å innovere et marked.

Som et eksempel kan vi se på analytikeren fra Deutsche Bank Chris Whitmore, som satte igang en drøss av spekulasjoner i sommer etter at han kunngjorde at "det er på tide for en rimelig iPhone". Han baserte dette hovedsaklig på antagelsen om at Apple ville nå det gigantiske markedet for ubundne telefoner, som står for to tredjedeler av verdens mobilmarked.

iPhone 4-spesifikasjoner

De fleste antar at hvis det kommer en billigtelefon fra Apple, vil den ligne på en iPhone 4, men med billigere utseende og komponenter. Noen kilder tror dette vil føre til at glasskjermen vil bli byttet ut med plast, og baksiden vil få en matt plastplate fremfor glassplaten som er der nå. Dette kan du se i det angivelig lekkede bildet på toppen av saken.

Det spekuleres imidlertid om innsiden av telefonen vil få en liten oppgradering fra det vi finner i iPhone 4 i dag. Ettersom Apple allerede produserer sine nye A5 Dual Core-prosessorer i store kvanta til iPad 2, er det stor sansynlighet for at både iPhone 5 og en eventuell billig-iPhone kan få en slik i seg, da prisforskjellen for Apple ville være minimal.

- Har fortsatt overtaket på Android

I tillegg til detaljene rundt Apples interesse for en billigere iPhone, forteller Abramsky også om Apples syn på Android. Apple er sikre på at de har et holdbart overtak, og det skal skyldes flere ting. Abramsky nevner Apples kontroll over både maskinvare og programvare, deres oversikt over brukererfaring og økosystemet for applikasjoner. Med disse overtakene er de sikre på å kunne stå imot den kommende eksplosjonen av billige Android-smarttelefoner de regner med vil komme, selv om de ikke tror det vil gå like bra for Nokia og Research in Motion.

En liten kommentar blir også slengt ut angående søksmålene Apple har gående med både HTC og Samsung. Abramsky tror etter samtalen han hadde med de to Apple-toppene at disse sakene vil finne en løsning utenfor rettsalen.

Les også: - iPhone 5 kommer i slutten av september

(Kilder: Phone Arena, 2, Apple Insider)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen