Apple sliter med Iphone

Denne uken kom nemlig resultatet til Apple, og selv om det viste noen av de beste tallene til selskapet noensinne var det ikke bare fryd og gammen for mobiltelefonen til Apple.

Selger dårligere nå
For Iphone har ennå ikke nådd opp til de forventningene som selskapet har hatt for den. Siden introduksjonen i fjor sommer har salget øket hvert eneste kvartal frem til nå. Det siste kvartalet har imidlertid selskapet solgt 600 000 telefoner færre enn kvartalet før, skriver svenske Mobil.

Basert på Nokias vurdering av det globale totalmarkedet har da Apple Iphone knappt 0,6 prosent markedsandel i første kvartal i år. Det er også en mindre andel enn det som var tilfellet i siste kvartal i fjor.

Tallet er også langt bak de fem store aktørene i markedet, og nesten en halv prosent bak Apples egne mål om én prosent markedsandel i løpet av det første året.

Tjener penger
Iphone står imidlertid for fem prosent av det totale salget til selskapet og drar sånn sett inn gode penger til selskapet. Apples strategi med en andel av inntektene til mobiloperatørene de har avtale med bidrar også til en bra effekt på selskapets tall.

Fremover vurderer derimot Apple å gå bort fra denne modellen, for å få innpass i flere markeder. Hva det betyr i forhold til markedsandeler og fremtidige inntekter er imidlertid uvisst.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen