Apple sliter allerede med iPad 3

Vanskelig å masseprodusere den høyoppløselige skjermen.

Apple sliter med den høyoppløselige «retina»-skjermen til iPad 3, melder kilder til nettstedet Cnet. Problemet skal være å produsere mange nok skjermer til lanseringsdatoen, og selskaper vurderer angivelig å gå for skjermer med lavere oppløsning for å få prosessen til å gå raskere.

Dobler pikseltettheten

Vi har tidligere skrevet at iPad 3 angivelig vil bli tynnere og få en bedre skjerm, og at den antageligvis vil bli lansert i første kvartal i 2012. Skjermen skal ifølge kilder være samme fysiske størrelse som dagens iPad 2, men romme fire ganger så mange piksler. Det betyr en dobling av pikseltetthet, målt i såkalte PPI (pixels per inch). Dagens iPad-er har 132 PPI, mens iPad 3 angivelig vil ha hele 264 PPI, og en oppløsning på hele 2048 x 1536 piksler.

De pikseltette skjermene fra Apple har fått navnet Retina-skjermer, da Apple selv hevder at vi mennesker ikke klarer å se individuelle piksler når de står så tett sammen. Apple mener de oppnådde dette med iPhone 4, som hadde en PPI på 326, og følgelig også iPhone 4S, som har samme skjerm som iPhone 4.

Ettersom nettbrett ofte blir holdt med større avstand fra øyet enn mobiler, vil Apple trolig kalle de kommende skjermene til iPad 3 retina-skjermer, ettersom det fortsatt vil være vanskelig å se pikslene med det blotte øye.

Lett å lage én. Vanskelig å lage tusenvis

Spørsmålet nå er om produsentene som lager skjermene til Apples dingser, i dette tilfellet LG og Samsung, klarer å masseprodusere de nye skjermene.

– Utfordringen er ikke å lage én. Det kan selvfølgelig gjøres. Utfordringen er å lage mange av dem, forteller kilden til Cnet, og fortsetter:

– Dette er et kvantesprang innen pikseltetthet. Dette har aldri blitt gjort før.

Hvis produsentene ikke klarer å produsere mange nok skjermer, vil Apple ifølge kildene gå for skjermer med en oppløsning på 1600 x 1200, som skal være lettere å masseprodusere.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen