Apple saksøkes for Tiger

MacOS 10.4, kjent som Tiger, blir lagt ut for salg i butikker i dag. Den nye versjonen hevder å ha over 200 nye egenskaper som skal gjøre livet lettere for de fleste, og har til nå fått strålende kritikker fra både pressen og bloggerne. Men nå blir Apple saksøkt av Tiger Direct Ltd., en større datakjede som selger datamaskiner og komponenter.

Tiger Direct har nemlig registrert Tiger, TigerDirect og TigerSoftware som varemerker, noe som gjør at Apple ikke har lov til å bruke det samme merkenavnet. Tiger Direct har brukt merkenavnet Tiger siden de startet i 1987.

Apple Computers har laget og satt igang et mediasirkus over hele nasjonen, ledet av Steve Jobs, og overvelder dataverdenen med en mengde Tiger-referanser, står det å lese i rettsdokumentene. Rettsdokumentene søker retten om å gi Apple ordre om å stoppe salget av Tiger, og å slutte å bruke navnet i markedsføringen av operativsystemet.

En av hovedårsakene til saksøkingen kan vise seg å være søkeresultater. Tiger Direct var tidligere blant de tre øverste i listen hos mange søkemotorer når man søkte på tiger, mens de nå ikke lenger er blant de 10 første resultatene hos blant annet MSN Search og Yahoo.

Kilde: AppleInsider

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen