Apple råpriser Iphone

Apple råpriser Iphone

Apple har aldri vært kjent for å være billigst i byen, og heller ikke Iphone kommer til å være noe unntak. Snarere tvert imot. Foreløpige beregninger gjort av iSuppli viser at Apple har svært gode marginer på den nylanserte telefonen.

Når Iphone kommer til amerikanske butikkhyller i sommer vil de subsidierte telefonene koste henholdsvis 499 og 599 dollar.

Beregningene til selskapet viser at Apple har en margin på rundt 50 prosent på begge de to modellene. Den totale produksjonskostnaden på Iphone 4GB ligger ifølge iSuppli på rundt 245 dollar. Med en utsalgspris på 499 dollar gir dette en margin på rundt 50 prosent.

Også Iphone 8GB gir Apple gode marginer. Produksjonskostnadene skal ifølge iSuppli være 280 dollar og dermed gi enda bedre marginer med en utsalgspris på 599 dollar.

Forventer priskutt
Hvorvidt Apple kommer til å beholde prisene på henholdsvis 499 og 599 dollar avhenger selvsagt av etterspørselen i markedet. Dersom forbrukere synes telefonene er for dyre og heller går til konkurrentene, vil Apple være nødt til å gå til motangrep – i form av priskutt.

- Med et dekningsbidrag på 50 prosent, forbereder Apple seg på aggressive priskutt framover, sier direktør Jagdish Rebello i iSuppli i en pressemelding.

Er du usikker på om du synes Iphone er verdt pengene, kan det med andre ord være greit å vente litt i stedet for å troppe opp i nærmeste Apple-butikk så snart Iphone ankommer landet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen