Apple planlegger billig-Mac(Illustrasjonsfoto: Xserve G5)

Apple har gitt den nye maskinen kodenavnet Q88. Q88 vil ikke akkurat være noe råskinn med dobbel G5-prosessor. Maskinen vil basere seg på en G4-prosessor på 1,25 GHz. Videre vil den være utstyrt med 256 MB RAM, 40-80 GB harddisk og ComboDrive. Ellers vil også USB 2.0, FireWire, LAN, modem og WiFi være på plass.

Av programvare følger det med Mac OS X, iLife Suite og AppleWorks. Kanskje ikke det mest spennende, men maskinen er i første omgang beregnet for e-post og skriving.

Rent fysisk vil Q88 bli svært liten. Vi snakker her om small form-factor (SFF). Formen vil nok være noe forskjellig i forhold til det man vanligvis forbinder med SFF. Maskinen blir trolig svært flat, og skal være mulig å benytte både stående og liggende. Ryktene vil ha det til at maskinen vil minne om Xserve.

Noen skjerm følger dog ikke med. Dette gir gode valgmuligheter til å velge den skjermen man selv ønsker. For de som ikke er så inne i skjermer, vil nok Apple ha nok av anbefalinger.

Hva som er grunnen til Apples satsning er noe usikkert. Nettsiden Thinksecret.com spekulerer i to ulike grunner. Den første er en etterspørsel blant iPod-brukere om en billig Mac. Den andre grunnen går på at en slik maskin har vært planlagt i stund, og at det dermed ikke har noe med iPod å gjøre.

Den nye Mac-en antas å bli lansert på Macworld Expo 11. januar. Tilgjengeligheten er det likevel litt værre med. Ikke før mot slutten av første kvartal kan man regne med at maskinen er tilgjengelig.

Prisen blir trolig på hyggelige USD 500. I Norge vil man nok måtte betale noe mer, men den burde uansett havne under 5000 kroner.

(Kilder: Thinksecret, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen