Apple overvåker iPhone-brukere

Apple overvåker iPhone-brukere

En hacker ved navn XianLi har avslørt at Apple overvåker iPhone-brukerne sine. Ved å gå gjennom detaljer i koden til flere av programmene på iPhone har de sett av hver gang programmene brukes blir det sendt data til selskapet.

Det har vært spekulert i om telefonen også sender med sitt unike IMEI-nummer, men dette skal ikke være sannsynlig, skriver Macworld.

Les også:

- Du skal overvåkes
- Studenter mobilovervåkes
- Et hundretalls iPhoner i Norge

Sender IMEI eller ikke?

Hver eneste mobiltelefon på markedet har et eget unik IMEI-nummer, som blant annet kan brukes til å blokkere stjålne mobiltelefoner. I linken som besøkes hver gang noen bruker Stocks- og Weather-applikasjonen på telefonen ser det ut til at IMEI-nummer spesifiseres (for eksempel (http://iphone-wu.apple.com/dgw?imei=%@&apptype=finance via Stocks).

Potensielt sett kan dette i så fall brukes til å vite hvilke aksjer en bruker er interessert i og også hvilke områder man sjekker været. Kombinert med at de også vet IP-adressen er det ikke vanskelig å følge nøye med på brukerne.

Ifølge en sikkerhetsnettside i Tyskland virker det imidlertid ikke som om det unike identifikasjonsnummeret sendes. For da de overvåket disse utsendelsene viste det seg at de to aktuelle applikasjonene sendte forskjellige verdier for IMEI, noe som kan tyde på at det er noe helt annet som sendes avgårde.

Apple har uansett ikke villet kommentere dette. Hverken når det gjelder overvåkingen generelt sett eller hvorvidt IMEI-nummeret blir sendt med.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen