Apple oppdaterer iLife og introduserer GarageBand

Nyvinningen GarageBand er et program ikke helt ulikt Apples Soundtrack. GarageBand inneholder 50 såkalte programvare-instrumenter. Det vil si at du kan plugge et hvilket som helst usb- eller midi-keyboard direkte til Macen, og velge mellom 50 ulike instrumenter du vil spille. Programmet har også en rekke verktøy for å redigere musikken, blant annet er det mulig å justere tempoet ikke bare på loopene som følger med, men også på lydklipp du spiller inn med gitar eller keyboard.


Skjermbilde av Apples nykommer i iLife-pakken, musikkprogrammet GarageBand.

Apple gjør et stor nummer ut av at alle iLife-programmene virker fint opp mot hverandre, derfor er det selvfølgelig også mulig å ved et museklikk eksportere sangen du har laget i GarageBand til iTunes, for deretter å kopiere den over på iPoden din.

iMovie ble lansert i versjon 4, og blant nyhetene var flere tekst-effekter, enklere redigering ved at du nå kan korte inn og legge til lengden på klippet i tidslinjen, og i menyen finner du et valg for å dele filmen din. Klikker du her, vil iMovie automatisk komprimere filmen til et passende størrelse for web, og laste den opp på .Mac-kontoen din.

Siden iMovie ble oppgradert, måtte også iDvd oppgraderes. Det innebar blant annet 20 nye ”Hollywood-theme”, og mest interessant, samme komprimering som Apples pro-programmer bruker, slik at du nå ifølge Apple kan brenne opp til to timer film i enda bedre kvalitet på en vanlig DVD-plate.

iPhoto var programmet som fikk størst oppgradering av de gamle iLife-programmene. Foruten deling av bilder mellom flere Macer med Rendezvous slik vi kjenner deling av sanger i iTunes (men i iPhoto kan du ikke bare se andres bilder, men også kopiere dem), var det også forbedrede effekter, og støtte for 25000 bilder. I iPhoto 4 kan du nå gi bildene dine fra en til fem stjerner slik som i iTunes, og du kan lage ”intelligente album”, det vil si at du kan lage album der du for eksempel spesifiserer at du vil ha alle bilder tatt i et angitt tidsrom.

Den nye versjonen av iLife kalles iLife´04, og vil være tilgjengelig for 449 kr fra 16. januar. iLife´04 vil også følge med nye Macer.
Videoredigeringsprogrammet Final Cut Express kom også i ny versjon i dag. Oppdateringen inneholder blant annet flere realtimeeffekter, deriblant realtime fargekorrigering, realtime overganger, og mulighet for å kjøre 5 forskjellige videoer samtidig. Programmet koster 2690kr hos AppleStore.

Selv om Steve-Jobs keynote under Macworld San Francisco i år i hovedsak omhandlet programvare, rakk Apple også å introdusere iPod mini – det nye medlemmet i iPod-familien. iPod mini kommer i flere farger, er på størrelse med et kredittkort, rommer ca. 1000 sanger (4GB), og koster 250$. iPod mini vil være i salg i Europa fra april. Med iPod mini ønsker Apple å ta opp kampen om den flash-minnebaserte delen av mp3spiller-markedet, både når det gjelder fysisk størrelse og pris.


iPod mini, som skal ta opp kampen med flash-minnebaserte mp3-spillere.


Kilde: www.apple.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen