Apple og Samsung slutter fred?

Sørkoreanerne får trolig lage A6-brikken til iPhone 5.

Samsung og Apple er kanskje midt oppe i en bitter strid om patentsbrudd, men det ser ikke ut til å forhindre samarbeider på andre områder.

Ifølge Korea Times vil nemlig Samsung produsere A6-brikken som trolig vil bli brukt i den kommende iPhone 5, hvis det blir navnet. Tidligere har det blitt hevdet at Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) skulle overta produksjonen av disse brikkene fra Samsung.

Les mer : Apple vil bort fra Samsung

- Apple har vært i samtaler med Samsung om levering av sin A6 firekjerners prosessorbrikke som skal brukes i den kommende iPhone-en. Det virker som om Apple tydeligvis har konkludert med at Samsung forblir en viktig samarbeidspartner, sier en ikke navngitt kilde som leverer deler til Apple til den koreanske avisen.

Samsung-sjef deltok i begravelsen

Et annet tegn på det ikke bare er strid og uenighet mellom de to gigantiske selskapene, er at Apple-sjef Tim Cook inviterte Samsungs operative sjef (COO) Lee Jae-yong med i den private begravelsen til avdøde Steve Jobs. Cook og Jae-yong ville også møtes for å sikre et videre samarbeid om komponentleveranser.

Dette bekreftet Samsungs toppsjef Choi Gee-sung, som også understreket at de håndterer den juridiske striden med Apple utenom det dagligdagse samarbeidet de to selskapene har.

Så lenge alt er rosenrødt mellom toppsjefene virker det kanskje ikke så usannsynlig at Apple og Samsung vil klare å komme til enighet i patentstriden. Enn så lenge forsøker begge parter å få stoppet salget av hverandres mobiltelefoner.

Les også: Samsung vil skrelle Apple i retten

(Kilder: Korea Times, Comon.dk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen