Apple mot kopibeskyttet musikk

Apple mot kopibeskyttet musikk

Stadig flere forbrukere og produsenter av MP3-spillere kritiserer kopibeskyttelsen DRM som er på musikkfiler kjøpt fra mange nettbutikker. Den fører nemlig til at forbrukerne ikke kan lytte til musikkfilene på forskjellige MP3-spillere.

En bedre verden
Apples nettbutikk iTunes er en av de største leverandørene av musikk med DRM-kode, og Apple har lenge vært kritisert for å stå i veien for å få kodene fjernet. Nå har Apple-sjef Steve Jobs skrevet et brev på Apples nettside Thoughts of Music, der han hevder at også Apple vil bli kvitt DRM.

- Forestill deg en verden der alle nettbutikker selger musikk med åpen kildekode uten DRM-beskyttelse. I en slik verden vil alle spillere kunne spille av musikk fra alle nettbutikker. Dette er det klart beste for forbrukerne, og Apple ville støttet dette med en gang, skriver Jobs.

Feilet mot piratkopiering
Jobs mener det kun er musikkindustrien som står i veien, og at DRM ikke egentlig dreier seg om å forebygge piratkopiering.

- Musikkselskapene som står for DRM-beskyttelse på musikk solgt over nett, selger CDer der den samme musikken er helt ubeskyttet. Så musikken fra CDene kan enkelt lastes opp på nett, og deretter bli ulovlig lastet ned, skriver Jobs videre ifølge Wired News.

Jobs oppfordrer derfor folk til å la Apple være, og heller ta et oppgjør med de store musikkselskapene. Mange mener dette kun er en ansvarsfraskrivelse fra Apples side. Det kan uansett få positive konsekvenser for forbrukerne når Apple går slik ut og hevder at de støtter åpen kildekode.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen