Apple lukter på Hulu

Apple lukter på Hulu

Gigantisk film- og TV-tjeneste kan havne i iStallen.

Skal vi tro ryktene skal Apple vurdere å kjøpe opp selskapet Hulu.

Hulu lar amerikanerne se film, TV-serier og annet medieinnhold direkte på PC-en eller mobilen. Det er nettopp med inspirasjon fra Hulu tjenester som Voddler har tittet frem, og omtales som «Spotify for film». Hulu er forøvrig verdens 229. største nettsted, en høy rangering tatt i betraktning av at tjenesten bare fungerer i USA.

Film og TV-serier til alle iBrukere?

Med de fleste store TV- og produksjonsselskapene på eiersiden, slik som Walt Disney, News Corp og NBC Universal, kan Hulu tilby et bredt utvalg av film- og TV-serier.

Tilbudet har foreløpig kun vært tilgjengelig i USA. Du får se innholdet gratis, mot et par lokalt tilpassede reklamesnutter. Det er også mulig å abonnere på tjenesten, i likhet med Spotify.

Det har i litt over en måned vært kjent at Hulu selv ønsker å bli kjøpt opp, prislappen som har vært omtalt ligger på 2 milliarder dollar. Yahoo! og Amazon har meldt sin interesse, men kilder Bloomberg har snakket med sier at det er Apple som nå stiller sterkt.

Med tanke på at Apples pengebinge er på 76 milliarder dollar, og dermed større enn bruttonasjonalproduktet til 128 land, er nok dette beløpet som småpenger å regne for dem.

Med Hulu i stallen, og de rette avtalevilkårene mot TV- og produksjonsselskapene, vil Apple etter all sannsynlighet ønske å implementere tjenesten i deres iOS og OS X-enheter. Det er også fullt mulig at dette kan bety at vi nordmenn får tilgang til tjenesten, via Apple.

Det hører også med til historien at Apples erkerival HTC jobber med et lignende konsept.

(Kilder: Bloomberg)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen