Apple lanserer nye iPod-spillere

Alternativ tekst mangler

Apple, som annonserte dagens pressekonferanse for lang tid siden, kunne endelig slippe nyhetene løs i kveld norsk tid.

Blant hovedpunktene fra pressekonferansen er to nye iPod-spillere. Apple lanserte nemlig både en ny generasjon iPod Nano-spillere og en ny generasjon av selskapets originale iPod-spiller.

Ny Nano
Den nye iPod Nano har fått en helt annen overflate enn de første Nano-spillerne. De nye spillerne, som skal være enda tynnere enn de originale, har en overflate i børstet aluminium, identisk med overflaten til iPod mini-spillerne, som ikke lenger er i salg. Nano generasjon 2 har også arvet fargene etter iPod Mini, og kommer i grønt, aluminium, svart, rosa og lyseblå.

Lagringskapasiteten til de nye spillerne i Nano-serien er henholdsvis 2, 4 og 8 GB. Men spillerne med 2 og 8 GB lagringskapasitet er kun tilgjengelig i fargene aluminium og svart.

Apple har også gjort endringer på innsiden av Nano-spillerne. I følge Engadget skal skjermen ha blitt oppgradert og batteritiden forlenget.

Når det gjelder priser, koster 2 GB-versjonen 1290 kroner, og 4 GB-utgaven 1690 kroner. Vil du ha 8 GB-utgaven, må du ut med 2090 kroner.

Alternativ tekst mangler

Ny iPod
Apple presenterte også den sjette generasjonen med harddiskbaserte iPod-spillere i dag. Utseendet er mer eller mindre likt som forrige generasjons iPod, men i følge Engadget har den nye iPod-en fått bedre programvare, som innebærer blant annet tekstbasert søk.

Skjermen til iPod har også fått seg en oppdatering, og skal være i stand til å lyse 60 prosent sterkere enn sine forgjengere. Batteriet skal kunne gi deg 3,5 timer med kontinuerlig avspilling av video. Med i pakken skal det også følge med en ny utgave av hørepluggene.

Blir du lei av å se på video, kan du alltids spille ett av iPod-ens mange spill. Vi nevner i fleng: Bejeweled, Cubis 2, Mahjong, Mini Golf, Pac Man, Tetris og Texas Hold 'Em.

De nye iPod-ene kommer med to forskjellige lagringskapasiteter; 30 GB og 80 GB. For utgaven med 30 GB må du betale 2490 kroner. Vil du ha 80 GB-utgaven, vil det koste deg 3290 kroner.

Alternativ tekst mangler

Ny Shuffle
Apple lanserte også en ny utgave av sin skjermløse spiller iPod Shuffle. Mens Shuffle-spilleren før var avlang, har Apple nå rett og slett kuttet vekk hele den nederste delen av spilleren. Det lille tastehjulet dekker nå det meste av spillerens forside.

Shuffle-spilleren har fått den samme metalloverflaten som de nye Nano-spillerne. En spenne på baksiden av Shuffle gjør det enkelt å feste den til beltet eller bukselomma.

Den nye Shuffle-enheten har 1 GB lagringskapasitet. Batteriene skal kunne gi deg sammenhengende musikkspilling i tolv timer.

Den nye iPod Shuffle skal koster 699 kroner.

Alle de nye spillerne til Apple er tilgjengelige fra selskapets nettsider allerede nå. Her finner du også mer informasjon om de nye spillerne og resten av Apples produktlanseringer fra tidligere i kveld.

Ingen iPhone
Apple hadde, til tross for mange rykter og konseptteorier i forkant, ingen mobiltelefon å by på i denne omgang. Men Apples finansdirektør, Peter Oppenheimer, har tidligere gitt sterke signaler om at selskapet er på vei inn i mobilmarkedet.

- Når det gjelder mobiltelefoner, tror vi ikke at dagens mobiltelefoner er de beste musikkspillerne. Det tror vi iPod er. Men dette kommer til å forandre seg etter hvert. Og vi sitter ikke og gjør ingen ting, uttalte Oppenheimer i sakens anledning i juli.

Men nå har Apple altså latt sine iPod-spillere få sole seg alene i glansen en stund til.

(Kilder: Engadget, Gizmodo, Apple)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen