Apple lanserer HDMI-adapter til iPhone og iPad

I forbindelse med Apples lansering av iPad 2, annonserte selskapet også en HDMI-adapter som gjør det mulig å koble iPhone, iPad og iPod til HDTV-en. Produktet heter Digital AV Adapter og det vil være første gang man kan koble Apples enheter til en flatskjerm på denne måten.

Digital AV Adapter er egentlig tilbehør til iPad 2, men skal også virke med den originale iPaden – i tillegg til nevnte iPhone- og iPod-enheter. Man kan med andre ord se innholdet på de små Apple-produktene på større flatskjermer eller via projektorer.

Nye muligheter

Adapteren passer godt til det private markedet – man kan for eksempel se film fra diverse nettbaserte streamingtjenester på HDTV-en, eller få enkel tilgang til YouTube i stort format. Nettspill som Angry Birds vil også kunne nytes i større format enn tidligere.

Digital AV Adapter er i tillegg rettet mot det forretningsmessige markedet. Man kan for eksempel føre en presentasjon på et bedriftsmøte via presentasjonsprogrammer som Keynote på en iPad hvis den er koblet til en projektor. En separat HDMI-kabel er påkrevd for å koble iOS-enheter til ønsket HDMI-inngang.

Filmavspilling i 720p

iPad 2 støtter visning i Full HD 1080p, men filmavspilling er begrenset til maksimalt 720p. Andre iOS-enheter som iPhone 4, iPod Touch og den første iPaden støtter alle maksimal oppløsning på 720p med den nye adapteren.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Apples Digital AV Adapter har en pris på 39 dollar i USA – cirka 220 kroner – og er ventet å bli sluppet sammen med iPad 2 i løpet av 2. kvartal 2011.

(Kilde: FlatpanelsDK)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen