Apple knuses på pris

Apple lanserte i går sin nye 24 tommer store monitor spesialdesignet for Mac-maskiner. Prisen er derimot i høyeste laget sammenlignet med lignende skjermer.

Spar 5.000 kroner
Ifølge Apple Store vil skjermen, som kommer i handelen i november, koste 7.790 kroner for norske kunder. For denne prisen får du utvilsomt en stor LED-skjerm som vi gjengi både filmer og bilder med god detaljrikdom. Men Apple vet å sette en høy pris på sine produkter, for om du søker andre produsenter får du lignende skjermer til en langt billigere penge.

Dell selger for eksempel en 24 tommers skjerm til 2.419 kroner, over 5.000 kroner billigere enn det du må ut med for en Apple-skjerm. Skjermen fra Dell kommer med HD-oppløsning, men har ikke innebygd kamera eller USB-innganger slik Apple sin nye skjerm har. Om dette er verdt 5.000 kroner er vel heller tvilsomt.


Om du velger Dell i stede for Apple kan du spare 5.000 kroner.

Mange alternativer
Dell er slett ikke alene om å knuse Apple på pris. Både Samsung og BenQ har 24 tommers skjermer som prismessig ligger på Dell sitt nivå. 24 tommer fra samsung koster 2.790 og en 24 tommer fra BenQ koster 3.495 kos Komplett. Det er ikke før du kommer opp på størrelser på 26-28 tommer at de andre produsentene nærmer seg Apples prisnivå. Dermed kan det fort lønne seg for Apple-brukere å lete litt blant andre produsenter før de kaster seg over Apples nyeste produkt.

Apples har valgt å utstyre sine Mac-maskiner med løsningen Mini Displayport. Dette er det nok få av de andre produsentene som har inngang for i sine skjermer. Heldigvis finnes det overganger mellom Mini Displayport og VGA og HDMI. Det skal derfor ikke være noe problem for Mac-brukere å benytte seg av andre skjermprodusenter med sine maskiner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen