Foreløpig er det ikke meldt om større skader som følge av batteriproblemene. (Foto: Apple)

Apple innrømmer batteriproblem

Å være ansatt i Apple kan ikke være lett om dagen. I går kunne vi fortelle om en Iphone 3G som tok fyr i Sverige. Tirsdag varslet Apple at alle som har førstegenerasjons Ipod Nano bør være på vakt for gnister og røyk. Dersom det forekommer skal du nå få en ny, uavhengig av garantitid.

Tre tilfeller i Japan

Bakgrunnen for Apples redegjørelse er flere tilfeller i Japan, der brukere av førstegenerasjons Ipod Nano kjøpt mellom 2005 og 2006 har begynt å sende ut gnister og røyk. Det japanske departementet for økonomi, handel og industri har undersøkt tre urelaterte tilfeller der MP3-spilleren har tatt fyr, og har i etterkant advart brukere av spilleren om problemet.

I en pressemelding skriver Apple at problemet kun gjelder én enkelt batteriprodusent, og dermed også kun 0.001 av alle førstegenerasjons Ipod Nano-enheter.

Du får ny spiller

Apples innrømmelser og tilbud om ny spiller til de det gjelder kom først etter at japanske myndigheter advarte mot spilleren. Myndighetenes advarsel har gjort flere redde for å bruke Ipod-en sin, og Apple fryktet nok en massiv salgssvikt dersom ikke selskapet tok ansvar.

(Kilder: CNET, Vnunet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen